Val räddade dykare från en säker död

Inga djur borde behöva leva i fångenskap, men trots detta så gör valen något otroligt och räddar en människas liv. Det visar verkligen hur kloka djur är.

Anställningsprovet för jobbet som valskötare, simma till 6 meters djup i iskallt vatten och stanna där så länge du kan, utan tuber eller annat hjälpmedel.

Detta vansinniga test höll på att kosta Yang Yun livet när hon tillsammans med 7 andra sökte jobbet på Polar Land i Harbin, Kina.

De blev Yangs tur att simma mot botten av  den iskalla valbassängen. När hon kommit till ca 4,5 meters djup drabbas hon av kramp i ena benet. Hon får panik när benen inte lyder och hon kan inte simma mot ytan. Yang trodde att detta var slutet, hon skulle dö i det iskalla vattnet. 

EuroPics

Innan någon av organisatörerna på Polar Land hinner reagera kommer valen Milo till undsättning, Milo biter tag i Yangs ben och för henne mot ytan och säkerheten. 

Belugavalen är lik delfinen i sitt vänliga och lekfulla sätt. Belugavalarna var bland de första valarna som interagerade med människan och har muskler i ansiktet som gör att det ser ut som att dom ler. De kan bli 5 meter långa och är bland de enda valarna som kan simma baklänges.

Här kan du se en film på hur räddningsaktionen gick till.

 Dela om du också tycker att detta är en otrolig historia!

Djurbibeln står på djurens sida.