Paret hittar gråtande och övergiven valp på verandan: Tittar närmare på öronen och inser det ofattbara

Många människor älskar hundar, men tyvärr finns det också obegripligt många som inte respekterar dessa underbara djur.

”Människans bästa vän” har det inte så lätt alla gånger och det är tragiskt att djurmisshandel och vanvård sker överallt i världen.

Det finns faktiskt två typer av djurplågeri enligt mig – en del människor blir sjuka och kan inte ta hand om sina djur på ett bra sätt.

Men att avsiktligt skada djur i sin närhet är bara ren och skär grymhet.

Varning för starka bilder nedanför.

Kaylee Doonkeen och hennes man vaknade mitt i natten av ett märkligt ljud. Det lät som någon grät eller gnydde ute på verandan. När de öppnade dörren såg Kaylee vad det var som ropade efter hjälp.

Oklahoma City Animal Welfare

En övergiven liten hund stod och såg väldigt ledsen ut. Det var inte mer än 3 månader gammal och Kaylee noterade direkt att det var något konstigt med hans öron.

Kaylee trodde först att hunden hade öronen bakåt, men när djurambulansen kom till platsen insåg alla den fruktansvärda sanningen.

Någon hade skurit av öronen på hunden. Personalen i djurambulansen hade upplevt mycket i sina dagar, men detta var bland de värsta fall av djurmisshandel som de sett.

De kallade valpen Rocky och han blev omedelbart förd till djursjukhuset.

”Inget vi ser i vanliga fall”

Lyckligtvis, när veterinären kontrollerade honom, sa han att Rocky skulle bli okej och att hans hörsel kommer att förbli intakt.

”Vi har haft några grymma händelser där hunden fått öronen beskurna, men i det här fallet tog någon avsiktligt bort hela örat, och vi ser vanligtvis inte sådant”, berättar Jon Gary på Animal Welfare till KEPR-tv.

Trots den fruktansvärda upplevelsen visade Rocky direkt vilken vänlig, gosig och pålitlig hund han var. Han var inte rädd för de människor som ville hjälpa honom.

Oklahoma City Animal Welfare

”Han kommer aldrig att få sina öron tillbaka. Men så småningom kommer pälsen att växa över det och hans hörsel kommer inte att bli påverkad”, säger Jon Gary.

Myndigheterna gav sig ut i en desperat jakt på den skyldige till detta illdåd, men det var svårt att hitta förövaren.

Om de kan hitta den som är ansvarig kan den personen bli åtalad och hamna i fängelse. Gary säger att det är viktigt att detta ärende blir löst, för att förhindra framtida incidenter

Djurorganisationen PETA gick ut med en belöning på 50 000 kronor till den som kunde ge viktig information och hjälpa dem att gripa den person som är ansvarig för Rockys skador.

Samtidigt får Rocky börja ett nytt kapitel i sitt liv.

Personalen på Oklahoma City Animal Welfare, som tog hand om Rocky, har haft fullt upp. Många vill adoptera Rocky.

”Jag har fått minst 50, 60 samtal”, säger Lyne Huffman på djurhemmet. ”Och det är inte bara jag som fått massa samtal.”

Det tog inte så lång tid innan Rocky blev adopterad av en familj som gav honom ett kärleksfullt hem.

Visst är det fantastiskt att se hur denna stackars hund fortfarande hade livslust och kunde ta sig igenom denna mycket traumatisk star på livet.

Jag hoppas verkligen att hans plågoandar kommer få känna av konsekvenserna av deras handlingar och blir satta bakom lås och bom. Det är dags för hårda straff i alla länder för djurplågeri.

Så här gör man bara inte mot en oskyldig hund – GILLA och DELA om du håller med!