Valpen är rädd och gråter – kolla nu när veterinären Dennis tröstar henne

När man är rädd och känner sig osäker kan det vara skönt att ha en vän där som tröstar, stöttar och lugnar.

En sådan vän kan vara veterinären Dennis Moses. Han finns nämligen där i vått och torrt för alla nyopererade hundar och katter som vaknar och mår dåligt – och gör sitt absolut bästa så att de ska må bättre och känna sig trygga igen.

Det visar om inte annat det här hjärtevärmande klippet som har tagit internet med storm.

I det här klippet möter vi hunden Meesha. Hon har blivit omhändertagen av djurvännerna på BARCS Animal Shelter i amerikanska Baltimore och är i goda händer – men det vet hon inte själv och därför är hon lite nervös. 

För att göra saken ännu värre har Meesha nyligen blivit steriliserad – och när bedövningen går ur känner hon både smärta och rädsla. Hon vet inte var hon är, hon är yr efter narkosen och snart brister hon ut i ett hjärtskärande ylande samtidigt som hon gråter.

Som tur är finns veterinären Dennis Moses nära till hands. När han hör hur valpen skriker bär han försiktigt upp henne i famnen och bär ut henne till en tyst och stilla korridor – där han vaggar henne och tröstar med pussar och vänliga ord.

Ni förstår, för Dennis slutar nämligen inte vården av de små patienterna i operationsrummet. Efter att ha assisterat vid operationer fokuserar han istället på att alla hundar, katter och andra djur ska må bra och känna sig trygga – genom att vara där som ett extra stöd.

Underbart nog lyckades också en annan veterinär fånga när Dennis tröstade hunden Meesha efter operationen för ungefär ett år sedan. Det hjärtevärmande ögonblicket tog genast fart på nätet – och det är inte svårt att förstå varför.

Några dagar efter att filmen släpptes blev Meesha adopterad till ett nytt, kärleksfullt hem där hon nu får massor av kärlek och omtanke.

Veterinärer får kanske inte alltid den uppmärksamhet de förtjänar – trots sitt underbara arbete för att våra djur ska få ha det bra.

Därför tycker jag att vi delar det här klippet vidare för att visa vår uppskattning till denna fantastiska yrkesgrupp!