Valpen blev skjuten när han skyddade husse från rånarna – 1 vecka senare får familjen ett mejl som förändrar allt

Det var förra veckan som Ireneo Santos i Florida blev utsatt för ett beväpnat rån i sitt, fästmöns gemensamma hem.

Ireneo, hans två vänner och fästmö var alla i huset när skotten avfyrades och dom ser en maskerad man med luva komma in i huset genom bakdörren.

Rånaren kräver pengar, värdesaker och elektronik. Men dom har inget av värde att ge och blir allt räddare för vad som ska hända.

Då lyckas den ena vännen att övermanna rånaren och avväpna honom. Rånaren flyr och det är då Ireneo upptäcker en stor blodpöl på golvet.

Först tror han att det är hans kompis blod men sen ser han att det är deras hund Jaxon som blivit skjuten i ansiktet. Jaxon hade försökt skrämma iväg rånaren när han istället blev skjuten. ”En fruktansvärd syn, det var väldigt tungt att se honom lida” säger Ireneo.

Veterinärräkningarna förväntades bli skyhöga, något som Ireneo inte hade råd med. Han startade en insamlingssida för att kunna finansiera för Jaxons akutvård.

En riktig djurvän råkade se sidan som startats för Jaxon och gjorde en stor donation som täckte att kostnader. Om det inte vore för den anonyma donatorn hade Jaxon inte överlevt.

Här kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

Jag förstår inte hur det kan finnas monster som skjuter oskyldiga hundar. Tur i oturen att det finns räddande änglar.

Dela gärna denna historia för att hylla alla djurvänner där ute!