Valpen bodde i ett dike och litade inte på någon. Men när kvinnan sträcker ut handen händer något fantastiskt.

Den här lilla, fina, hemlösa valpen levde tidigare i ett dike bredvid en miljöfarlig anläggning. Varje natt kravlade han sig upp på en hög med sopor där han sov, förmodligen hela tiden på helspänn med ett halvt öga öppet. Som tur var skulle livet snart förändras för honom.

Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera vill få alla som funderar på att utöka familjen med en katt, hund eller något annat djur att adoptera – inte köpa. Stöd kampanjen om du tycker att alla djur förtjänar födas, växa upp och leva i trygghet.

Hope for paws, som har erfarenhet av att rädda hundar från väldigt smutsiga ställen berättar att de fick riktigt ont i hjärtat när de såg hur den här hunden levde.

Skärmavbild 2015-10-02 kl. 14.11.22

När de kom för att hjälpa den lilla valpen sprang den först fram mot sina livräddare – och sedan därifrån, livrädd.

Skärmavbild 2015-10-02 kl. 14.08.42

De tappade honom ur sikte och dagen därpå bestämde de sig därför för att vänta på hunden i varsin ände av diket så att han inte skulle smita iväg igen.

Till en början var han orolig och rädd för att bli upplockad. Därför gav de honom godis och pratade lugnt för att få honom att slappna av.

Skärmavbild 2015-10-02 kl. 14.20.22

Till slut blev den lilla hunden lugn och så trygg att han vågade kravla sig upp i en av räddarnas famn. Hans förvandling började redan här.

Skärmavbild 2015-10-02 kl. 14.26.55

Nu kunde räddarna ta hunden ifrån det smutsiga diket som varit hans hem och föra honom till en säker plats. De bestämde sig för att ge honom ett namn, Angelo.

Skärmavbild 2015-10-02 kl. 14.27.05

Nu bor Angelo i ett fosterhem där han blivit en tillgiven och bekymmersfri liten hund. Förhoppningsvis kommer Angelo snart få en egen familj att flytta hem till.

Skärmavbild 2015-10-02 kl. 14.29.25
Skärmavbild 2015-10-02 kl. 14.31.03

Här kan du se videon när Angelo blir räddad!

Ingen djurindivid ska behöva födas, växa upp och dö i utsatthet. Djuren kan inte tala – vill du vara deras röst och bidra till förändring? Gör skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera.
• Om du ska utöka din familj: köp inte, adoptera!
• Skriv på uppropet – skicka ditt budskap direkt till beslutsfattarna
• Stöd Djurens Rätts arbete för hemlösa djur. Här kan du läsa om hur du kan skänka valfritt belopp.
• Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du gör det också.