Valpen går hemifrån med nya filten – timmar senare ser ägaren henne med en okänd hund

Hundar slutar aldrig att överraska mig, oavsett om det handlar om att lugnt vänta på sin mat eller förstå mina känslor.

Men när jag läste berättelsen om hundvalpen Lana kunde jag inte annat än bli rörd till tårar.

För Lana har någonting speciellt som varje människa kan lära sig mycket av. Medmänsklighet.

Den åtta månader gamla hundvalpen Lana är en väldigt glad hund. Men hon har ett förflutet som skiljer sig från de flesta hundar. Lana, som bor i Brasilien, blev förra året räddad från gatan tillsammans med en annan familjemedlem.

Kort därefter blev hon adopterad av kvinnan Suelen Schaumloeffel och hennes make – och Lana hade plötsligt fått ett nytt liv, fullt med kärlek och bus.

Bildkälla: Facebook/Suelen Schaumloeffel

Men Lana är inte som alla andra hundar. Hon blev räddad från gatan av några snälla människor – och hon verkar själv ha fått genen i att vara extra snäll mot andra.

Hon har inte glömt bort hur det var att vara hemlös. 

Bildkälla: Facebook/Suelen Schaumloeffel

Under de senaste veckorna har vädret varit ganska kallt där Lana bor, vilket fick Suelen att köpa en varmare filt till sin hundvalp för att vara säker på att hon var varm och hade det mysigt i sitt lilla hus utanför ytterdörren.

Men det Suelen inte visste var att Lana, trots att hon gillade filten, inte var särskilt intresserad av att använda den själv. Hon skulle komma att offra sin egen komfortabla filt till någon annan.

Bildkälla: Facebook/Suelen Schaumloeffel

När Suelen vaknade morgonen efter Lana fått sin nya filt såg hon inte till sin hund. Hon gick runt hörnet från huset de bodde i och fick se någonting som fick hennes hjärta att smälta. Vid en staket lite längre bort låg Lana på filten – men inte ensam. På andra sidan staketet låg en hemlös hund på andra delen av filten.

Suelen berättar för The Dodo att hon nog hade sett den hemlösa hunden vid deras hus dagen innan, men var inte säker på om den var hemlös eller inte. När Suelen försökte gå fram till den hade den sprungit iväg. Men Lana ville inte släppa den hemlösa hunden ur sitt sikte – och hjälpte den till att få en skön natts sömn.

– Jag tänkte bara att det var väldigt vackert det hon gjorde för sin kompis. Min bästa fyrbenta vän påminde mig om någonting väldigt viktigt, generositet, berättar Suelen för The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Suelen Schaumloeffel

Ända sedan den dagen har Suelen och hennes make sett den hemlösa hunden runt sitt hus, men varje gång de försöker gå fram springer den iväg. De hoppas att de kan hjälpa den att hitta ett hem, och numera ställer de ut mat och vatten till den lilla hunden. Det är nog precis vad Lana också hade gjort.

– Hon är den snällaste hunden jag har träffat. Ibland glömmer vi bort vilken skillnad vi kan göra i andras liv, och hon påminner mig om det, säger Suelen till The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Suelen Schaumloeffel

Jag blir alldeles rörd när jag läste den här historien om den fina hundvalpen Lana. Tänk om vi alla kunde vara som henne. Tveka inte på att dela artikeln om du också blev inspirerad av Lanas fina gest mot sin kompis.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.