Valpen sköts 18 gånger och överlevde. Nu rasar en hel stad mot tonåringarna som gripits för dådet.

Den här 6 veckor gamla valpen har varit med om en fruktansvärd händelse. Men tack vare duktiga veterinärer och snälla medmänniskor har han fått en ny chans i livet. Här är historien om Brody.

Förra helgen såg en underhållsarbetare en liten hundvalp tillsammans med ett gäng ungdomar i staden Rock Hill i South Carolina, USA. När han kom tillbaka en stund senare var ungdomarna borta men valpen låg kvar. Han var skadad och mannen kontaktade polisen.

Bildkälla: Facebook

01

Valpen kördes genast till Ebenezer Animal Hospital för att undersökas. Personalen döpte honom till Brody. De röntgade hans kropp och blev chockade när de såg att han hade fullt med kulor under huden. Han hade blivit skjuten med luftgevär minst 18 gånger.

Bildkälla: Facebook

02

Som tur var hade ingen av kulorna skadat valpens inre organ eller ben. Brody är bara 6 veckor gammal och veterinärerna vill inte söva och operera en så ung hund. Så kulorna får sitta kvar så länge tills Brady blivit lite äldre. Han kanske inte behöver opereras alls, så länge inte kulorna inte skadar några organ i kroppen.

Bildkälla: Facebook

03

Brody får nu bo på djursjukhuset ett tag tills han mår bättre. Eftersom han är så ung läker hans hud snabbt, och veterinärerna tror att han kommer bli helt återställd. När han mår bra nog kommer han få flytta till en familj som vill adoptera honom.

Det kommer nog inte att bli något problem att hitta en familj med tanke på all uppmärksamhet han har fått den senaste veckan. Enligt wyff4.com har djursjukhuset fått in hundratals samtal om dagen från människor som undrar hur Brody mår. De har även tvingats stänga väntelistan för adoption av honom, eftersom det fanns för många som var intresserade. Man vet fortfarande inte vem hans ägare är.

Bildkälla: Facebook

04

Trots allt det hemska som Brody varit med om så litar han fortfarande på människor. Personalen på djursjukhuset berättar att han är en förvånansvärt snäll liten valp.

Nyheten om Brody har upprört hela USA, inte minst invånarna i Rock Hill. Polisen har fått in mängder med tips på vilka som kan vara skyldiga till att ha skadat Brody.

I tisdags greps två ungdomar misstänkta för att ha skjutit Brody, berättar Rock Hill Police på Twitter. Ungdomarna är 14 respektive 17 år gamla. 17-åringen riskerar mellan 180 dagar och fem års fängelse och upp till 40 000 kronor i böter.

Jag är så lättad att det slutade väl för Brody. Jag förstår inte hur någon kan vilja skada en försvarslös valp på det här sättet!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna