Valpen ville inte ligga still på fotot så kvinnan la honom i en påse – nu rasar internet över hennes grymma handling

Jag slutar aldrig förvånas över hur dumma människor det finns. Som tur var slutade det väl den här gången, men det hade kunnat gå riktigt illa!

En mamma och hennes 21-åriga son från Albuquerque, New Mexico, ville visa för sina vänner på Facebook hur liten deras hundvalp var. En normal person skulle kanske ha lagt valpen bredvid en tändsticksask eller läskeburk för att jämföra storlek. Men den här mamman hade en annan, fruktansvärd, metod för att visa hur liten hunden var.

Hon stoppade ner den i en zip-påse.

Sonen tog sedan en bild på mamman när hon glatt höll upp påsen med den 8 veckor gamla valpen i. Mamman postade bilden på sin sons facebooksida – och det dröjde inte länge innan hans vänner reagerade. De anmälde händelsen till polisen.

Både mamman och sonen åtalades senare för djurplågeri.

Mamman berättade i förhör att det var svårt att få valpen att ligga still så att de kunde ta ett foto. Hon tyckte därför att det var en bra idé att lägga valpen i en påse. På bilden kan man tydligt se att kroppen ligger på ett sätt som kan innebära livsfara för hunden, eftersom den inte kan andas genom plasten.

Som tur var klarade sig valpen utan skador och fick senare flytta hem till en släkting till familjen istället.

Och vad hände med mamman och sonen? Jo, de har lärt sig att man inte ska plåga hundar. Efter händelsen, som inträffade 2013, så har de omskrivits med namn och bild i mängder med tidningar. Mamman är en av de mest kända djurplågarna i världen, och bilden på valpen i påsen har väckt avsky hos hundratusentals människor.

Händelsen har nyligen börjat cirkulera i media igen. Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om mamman och sonens hemska handling.

Jag förstår verkligen inte hur man kan göra så här mot en levande varelse. Jag är så glad att valpen klarade sig, och hoppas att den lever ett riktigt bra liv idag!

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.