Vännernas fisketur förvandlades till en räddningsinsats.

Rob Kurdy och hans vänner var ute och fiskade vid Long Island Sound i USA när de plötsligt såg någon som behövde deras hjälp. Det som skulle ha varit en helt vanlig fisketur blev plötsligt ett räddningsuppdrag.

Tur att killarna såg detta!

Först såg de bara ett huvud som stack upp långt ute i det djupa havet. Killarna blev nyfikna och åkte närmare med sin båt.

Bildkälla

När de kom fram insåg de att det att det var en hjort som desperat försökte hålla huvudet ovanför ytan. Det var långt till land och hjorten verkade vara helt vilse i vattnet. Killarna förstod att han inte skulle överleva om de lämnade honom.

Bildkälla

Men det skulle bli svårt att rädda hjorten. Han vägde betydligt mer än en fisk, och killarna kunde omöjligt få upp honom i båten. Så de fick helt enkelt komma på en annan idé.

Bildkälla

Till slut insåg de att den enda lösningen var att binda fast hjorten vid båten och bogsera in honom till land. Sagt och gjort. De knöt ett snöre runt hornen och började sedan åka med honom släpandes efter båten. 

Det var förmodligen ingen trevlig upplevelse för hjorten, men han skulle i alla fall överleva.

Bildkälla

När de kom in till stranden var hjorten helt slut efter att ha simmat så länge i vattnet. Killarna torkade av honom och klappade honom lite. Snart var han stark nog att resa sig och springa iväg – lättad över att äntligen vara på torra land igen.

Bildkälla

Det är oklart hur hjorten hamnat så lång ut i vattnet. Han kanske fastnade i strömt vatten och drev för långt ut, eller så var han bara på en simtur och råkade simma åt fel håll. Hur som helst verkade han ha klarat sig utan skador.

Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om händelsen.

Vilken tur att killarna hjälpte honom. Lycka till lille vän, och undvik långa simturer i fortsättningen!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.