Vanvårdad tjur släpps fri efter ett liv i fångenskap

Oavsett om det gäller en hund, en katt, en hamster eller en kossa borde en sak vara glasklart: Att vanvårda djur är ALDRIG okej. 

Tjuren Bandit levde hela sitt liv i kedjor och hade nog accepterat sitt öde. Han fick aldrig gå utomhus, aldrig äta friskt grönt gräs – men alltid stå i en trång bur. 

Som tur var finns det flera djurrättsorganisationer och djurvänner som vägrar acceptera att djur behandlas som skräp. 

En dag fick djurvännen Christan höra om Bandits situation. Han satte genast igång med att sätta upp en räddningsplan för att rädda Bandit och hans vänner i det trånga stallet. 

Första gången Christian kom för att besöka Bandit gick han fram till honom och visade att han inte var där för att göra honom någonting ont. 

I detta ögonblick är det uppenbart att Bandit aldrig fått känna mänsklig kärlek, men efter ett tag inser han att Christian bara är där för att hjälpa till. 

Titta gärna i videon nedan när Christian lossar tjurens bojor och reaktionen som följer efter…

Bandits ”frihetsdans” fick mig verkligen att röras till tårar. Så underbart att se detta vackra djur få känna på friheten! 

Glädjande nog meddelar österrikiska djurrättsorganisationen Gut Aiderbichl, där Christian frivilligjobbar, att samtliga vanvårade djur i videon kunde räddas och föra till ett av sina många härbärgen. Det gillar vi!

Dela gärna denna känslomässiga räddningaktion med alla dina vänner som älskar djur.