Vanvårdad till oigenkännlighet räddas tigern från cirkusen – kolla nu in den mirakulösa förvandlingen

Jag har sagt det många gånger och jag säger det igen: Inga vilda djur hör hemma på cirkus. Den bengaliska tigern Aasha är ytterligare ett exempel på ett djur som farit illa på cirkus. Men för Aasha slutade det väl, tack vare en djurorganisation som gav henne precis det hon behövde!

Läs hennes fantastiska historia här nedan.

Aasha räddades från en kringresande cirkus 2011. Hon hade levt hela sitt liv i en bur tillsammans med en annan tiger, som dessutom hade varit elak mot henne.

Den plågsamma uppväxten hade gjort att Aasha inte växte ordentligt. Trots att hon var 9 månader gammal vägde som om hon vore 3 månader. Hennes päls hade fallit av och hon hade allvarliga hudinfektioner.

asha1
In-Sync Exotics

Hon flyttades till In-Sync Exotics, som tar hand om och rehabiliterar vilda kattdjur som farit illa i fångenskap. 

– Två gånger om dagen gick jag in till Aasha och gav henne mediciner och spenderade tid med henne, berättar Vicky Keahey på In-Sync Exotics för The Dodo.

Vicky var dessutom tvungen att ge Aasha ett speciellt medicinskt bad varje dag – och det var den unga tigern inte alls förtjust i. Vicky fick jaga runt henne i buren och tvinga ner henne i badet. 

Efter 8 veckor av behandling började Aashas päls att växa tillbaka. Sakta men säkert började hon även att uppskatta de dagliga baden med Vicky. När behandlingen var över och Aasha inte behövde några fler bad ställde Vicky in ett badkar till henne som hon kunde plaska i.

asha2
In-Sync Exotics

Med tiden växte Aasha och blev större och friskare. Nu var hon så stark så att Vicky inte längre kunde sitta med henne i buren, utan fick leka med henne genom staketet istället. 

Efter 8 månader såg Aasha ut som en riktig tiger, och det var dags att se hur hon reagerade på andra tigrar.

Personalen bestämde sig för att presentera henne för Smuggler, en hane som kunde behöva lite sällskap. De placerade dem bredvid varandra så att de kunde hälsa genom gallret. Smuggler blev förälskad direkt.

asha3
In-Sync Exotic

Trots att han var tre gånger så stor som Aasha kunde personalen se att de kom bra överrens, så de placerade dem tillsammans. Aasha hade aldrig varit gladare.

Efter några övervakade dejter var de redo att flytta ihop permanent. 

asha4
In-Sync Exotic

Det har nu gått fyra år sedan Aasha och Smuggler blev ett par – och de är fortfarande oskiljaktiga. Aasha är idag en vuxen, frisk och lekfull tiger. Och hon älskar att bada!

asha5
In-Sync Exotic

Aasha kommer aldrig att kunna släppas ut i det fria eftersom hon är uppvuxen i fångenskap. Men hon har ett bra liv. Och hon kommer aldrig mer behandlas som hon gjorde på cirkusen. Nu gillar och delar vi denna hjärtevärmande historia som dessutom visar varför vilda djur ALDRIG hör hemma på cirkus.