Vanvårdad valp slängdes ur bil i Torshälla – nu letar polisen efter ägaren

På måndagen såg några vittnen hur en liten hundvalp plötsligt kastades ut ur en bil vid Östra torget i Torshälla. Den lille mopsen togs genast omhand av personen eller personerna som hittade den – och fick kärlek och vätskeersättning. 

Senare blev den omhändertagen av polisen – som kunde konstatera att hunden var i dåligt skick, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Vittnen hann inte se registreringsnumret på bilen – men noterade hur den såg ut och delade därför med sig av händelsen på Facebook. 

”Under kvällen gav vi valpen vätskeersättning för att den skulle bli piggare. Sötnosen tyckte om närhet och på morgonen strosade den runt piggare”, skrev de i inlägget.

När mopsvalpen hittades hade den ett skadat öga, pälsen var avskavd och röd runt både tassar och hals. Den överlämnades till polisen under tisdagen – och efter ett besök hos en veterinär togs beslutet att avliva den på grund av dess allvarliga skador. 

– Det har tagits ett myndighetsbeslut att valpen var i ett sådant skick att en veterinär skulle avliva den, säger Anette Willhelmsson på Sörmlandspolisen till Eskilstuna-Kuriren. 

Därefter har tusentals personer har engagerat sig i fallet för att försöka hitta ägaren till bilen som enligt polisen var svart. 

Foto ovan: Pixabay (hunden och bilen på bilden har inget med fallet att göra.)

Jag väljer att dela det här vidare nu för att hjälpa polisen att hitta den skyldige. Vet du någonting? Tveka inte att höra av dig till polisen. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.