Vanvårdade hunden var rädd för allt – tills hon träffade en speciell liten pojke

Elizabeth Spence och hennes man har två hundar, tre katter och tre barn.

”När som helst på dagen hittar du förmodligen en hög med barn, katter och/eller hundar liggandes i huset någonstans”, säger Elizabeth till The Dodo.

Alla djuren har haft en tuff start i livet på olika sätt, men räddades av familjen Spence. Familjen har blivit en ny trygg tillvaro för dem – i synnerhet 11 månader gamla sonen Archie.

cenaturio

Elizabeth och hennes man har väldigt svårt att säga nej till djur som behöver ett hem. 8-åriga pointern Nora kom till familjen som en livrädd tillbakadragen hund som inte vågade närma sig någon. Utom sonen Archie.

Instagram

”Archie är en extremt avslappnad, glad, väluppfostrad pojke och alla djur verkar gilla detta, i synnerhet Nora. Hon kommer från en dålig miljö och är rädd för nästan allt. Inte Archie dock”, berättar Elizabeth.

Instagram

De båda vännerna gör allt tillsammans och Nora följer sin vän vart han än går. Hon leker tålmodigt med honom varje dag.

Instagram

Det är något med Archie som får Nora att känna sig trygg.

Om Archie ska bada lägger sig Nora på badrumsmattan och väntar på att han ska bli klar. Om Archie busar och kastar saker i köket hejar Nora på honom.

Instagram

Deras favoritplats är lekrummet där de kan spana ut genom fönstret tillsammans, eller leka med Archies leksaker. 

Instagram

Varje dag tar de även en tupplur tillsammans i sängen.

Instagram

De tröttnar aldrig på varandra.

Instagram

Storasyskonen Wellington och Loretta älskar också familjens hundar och leker ofta med dem. Föräldrarna har lärt dem att respektera djur redan från att de var mycket små, och det gör också att djuren vågar lita på dem. 

Instagram

Familjen har även tre katter som är med och leker ibland också.

Instagram

Jag blev så berörd av den här familjens fina vänskap med djuren. Trots att hundarna kommer från en dålig bakgrund så har de lärt sig att käna tillit och kärlek igen, tack vare Archie och hans syskon.

Alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem!

Instagram

Du tar väl hand om ditt husdjur? Genom att undvika kemikalier och farliga tillsatser i hund- eller kattmaten kommer ditt djur att må bättre. Har din hund eller katt problem med allergier, känslig mage, ledbesvär eller hudklåda beror det ofta på överkänslighet mot kemikalier i fodret.

Cenaturios hund- och kattmat är helt fria från kemikalier, konstgjorda smakämnen och genmanipulerade produkter. Här kan du läsa mer om Cenaturios kemikaliefria foder (Annons från Cenaturio)

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.