Vanvårdade valpen hittar omsorgsfull vän när han behöver det som mest

Hundar är så himla kloka! Alla som har eller har haft hund vet att de har en speciell förmåga att känna på sig när någon behöver tröst. Och finns det något mer lugnande än att komma hem efter en jobbig dag och få pussar av sin bästa vän?

Men ibland behöver hundarna själva tröst också.

Vissa människor förstår inte att hundar kan känna empati för oss och för andra hundar. Men Simon och Sammie är verkligen ett bevis på att hundar kan visa omsorg för varandra.

Jag vill också passa på att varna för att bilderna nedan kan vara lite jobbiga att se för oss djurvänner.

När den 4 månader gamla valpen Sammie kom till djursjukhuset var han i riktigt dåligt skick. Han hade utsatts för vanvård av sin ägare, blivit skjuten i huvudet, spraymålad med blå färg och dragen bakom en bil.

Personalen på sjukhuset var så chockade när de såg Sammie så det inte visste vad de skulle ta sig till.

YouCaring / Rescue Dogs Rock NYC

Sammie hade en allvarlig skada i huvudet, två brutna ben och eftersom han inte hade blivit behandlad för sina skador fanns det hög risk för infektion. 

Veterinärerna som behandlade honom kom från organisationen Rescue Dogs Rock NYC i South Carolina, och de var chockade över vad de såg.

YouCaring / Rescue Dogs Rock NYC

På djursjukhuset fanns även hunden Simon. Han hade också utsatts för vanvård, men hans skador inte var lika allvarliga som Sammies. 

Simon fick genast syn på Sammie och gick rakt fram till honom. Han placerade ena tassen bredvid Sammie och nosade försiktigt på honom. Sammie verkade lättad över hans sällskap.

”Sammie accepterade Simons närhet och var tacksam för den kärlek och närhet som Simon visade honom.” berättade personalen på Rescue Dogs Rock NYC efteråt.

YouCaring / Rescue Dogs Rock NYC

Deras vänskap fortsatte och Simon besökte sin nya vän igen. De hade båda fallit offer för människans grymhet och visste precis vad den andra gick igenom. 

YouCaring / Rescue Dogs Rock NYC

Sammies återhämtning kommer ta lång tid. Men när han blir frisk och pigg igen kommer han att adopteras till ett nytt kärleksfullt hem.

Simon, som inte hade lika allvarliga skador, har redan fått ett nytt hem. Efter flera behandlingar har hans hud läkt och han har flyttat till ett för-evigt-hem i New Jersey.

Rescue Dogs Rock NYC vill nu dela med sig av Sammies och Simons historia för att visa alla att hundar har känslor och kan känna omsorg för varandra, precis som vi människor. Jag delar deras historia vidare och hoppas att det kommer en dag då inga djur ska behöva falla offer för hjärtlösa människor som plågar djur.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.