Varje dag hoppar hunden helt själv på bussen för att åka till parken och leka

Möt coola hunden Eclipse. 

Hon är inte helt som andra hundar – hon tycker nämligen om att ta bussen helt själv till lekparken. 

Snacka om smart!

Labradoren Eclipse bor i amerikanska staden Seattle med sin husse Jeff Young. Och Eclipse har snabbt blivit lite av lokalkändis i staden.

Varför?

Jo, hon tycker om att hoppa på den lokala bussen själv, alltså helt utan sin husse – och åka till parken för att leka några stopp bort från hemmet.

1
© Bildkälla: Youtube

– Alla på bussen och alla chaufförer känner igen henne nu. Hon sitter som en vanlig människa på sitt säte och alla blir glada så fort hon hoppar på bussen, säger medresenären Tiona Rainwater till nyhetsbyrån AP.

4
© Bildkälla: Youtube

I vanliga fall så brukar labradoren Eclipse ta bussen tillsammans med husse Jeff till lekparken. Men en dag så tog Jeff lite längre tid på sig med röka klart sin cigarett.

Eclipse tröttnade på att vänta och hoppade istället på bussen helt själv.

Nu har hon lärt sig exakt vilket busstopp som är lekparken – och föredrar till och med om att åka bussen själv!

5
© Bildkälla: Youtube

– Hon är riktigt smart och vet att det är 3-4 stopp till parken. Sedan möter jag henne där, säger Jeff Young till nyhetsbyrån AP.

Även om bussbolaget egentligen vill att alla hundar på bussarna ska vara i koppel, så ser man mellan fingrarna när det kommer till Eclipse, då hon sprider så mycket glädje på bussen och verkar vara en riktig mönsterresenär.

3
© Bildkälla: Youtube

Kolla bara hur hon njuter av bussturen!

 Vilken smart hund! Vad tror ni, vore det något om hunden kunde lära sig att ta bussen själv? Skriv gärna i kommentarerna på Facebook och DELA med dina vänner! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...