Världens enda bruna panda övergavs som bebis – nu har han äntligen fått ett nytt hem

Det är bekant att människor kan vara riktigt vidriga och stöta bort personer som avviker från mängden.

Men det här är ett beteende som även ses hos djur – de kan på samma sätt mobba och frysa ut andra djur från gruppen.

Det här hände Qizai, världens enda bruna panda.

När man ser bilderna på den gulliga pandan blir det tydligare än någonsin att alla är fina precis som de är.

Vid bara två månaders ålder övergavs Qizai av sin mamma och har därefter blivit mobbad av andra pandor på grund av hur han ser ut

Qizai är nämligen den enda bruna pandan i hela världen, och kanske också den sötaste pandan jag någonsin sett.

Det har varit tufft för den här lurviga lilla björnen. När Qizai hittades i naturreservatet Qingling Mountains i Kina var han svag och undernärd efter att ha blivit lämnad av sin mamma.

Biologer tror att mamman var en svart och vit panda men att Qizais speciella färg är ett resultat av en genetisk mutation. Hur fin vi än tycker att Qizai är, reagerar djur instinktivt med att stöta bort djur som inte passar in. Det här gör de för att ute i det vilda kan de här djuren sticka ut och bli offer för rovdjur.

Även om stackars Qizai fick en tuff start i livet kan vi nu komma med glädjande nyheter. Nu är Qizai 7 år gammal och gladare än någonsin där han bor på Foping Panda Valley!

Den bruna pandans skötare har gjort det till sitt heltidsjobb att se till att Qizai har det bra. Dagen börjar kl. 6 då det är dags för frukost och hem går han först vid midnatt när det är läggdags för Qizai. Under dagen äter Qizai 20 kg bambu!

Den här pandan lever och har det gott alltså. Men en sak fattas fortfarande i hans liv. Och det är kärleken.

Nu försöker biologer hitta en partner till Qizai för att bättre förstå mysteriet med hans bruna färg.

Nu hoppas vi att Qizai får fortsätta äta bambu i många år till och att han hittar den stora kärleken! Dela gärna för att visa ditt stöd till världens enda och gulligaste bruna panda.