Världens enda surfande hund – hjälper handikappade barn att våga leva igen

När Ricochet föddes var det redan bestämt att hon skulle tränas att bli en servicehund och hjälpa barn och vuxna med fysiska eller psykiska besvär.

Träningen började så fort Ricochet föddes, i början gick allt bra men ju större Ricochet blev desto busigare blev hon.

Hon jagade fåglar och blev lätt distraherad och struntade i sin lärare. Inte så bra egenskaper för en servicehund. 

Snart började Ricochet misslyckas med sina prov men Ricochets matte Judy ville inte ge upp hoppet, i flera månader försökte hon att få bukt med Ricochets busiga beteende, men insåg att det var lönlöst.

Hon var först förtvivlad men ingås sedan att även om hon aldrig skulle kunna jobba som servicehund så skulle hon kunna hjälpa andra.

Det var Riochet själv som ville börja surfa hon hoppade självmant upp på en liten surfbräda i en barnpool när hon bara var 8 veckor gammal.

Efter det fick hon börja surfa i havet och klarade direkt av att hålla balansen. Nu surfar hon med barn och vuxna och hjälper till att skapa tillit och självkänsla.

Ricochet är den enda surfande hunden i världen som hjälper barn med handikapp, människor med ett ben, krigsveterander med PTSD och många fler.

Ricochets ägare Judy säger:

”Hon är så inspirerande och får sån bra kontakt med människor, vi ser så stor utveckling i dom som shon surfar med”

Här kan du se en video på när Ricochet hjälper barn med olika svårigheter att surfa, bland annat hjälper han pojken Ian som i en bilolycka som kostade båda hans föräldrar livet fick svåra hjärnskador.

Efter olyckan var Ian rädd för att surfa trots att han brukade surfa med sin pappa. Men när han träffade Ricochet så ville han surfa igen.

Det är så inspirerande att se hur lyckliga människor blir när dom får träffa Ricochet. DELA gärna denna histora om du också tycker att hundar kan göra underverk!