Varning för kattmördare i svensk stad: ”Håll era katter inne.”

En kattmördare går lös i Göteborg. Under de senaste dagarna har två katter hittats med svåra skador och dött av följderna – och likheterna mellan de båda fallen är skrämmande lika.

Natten mellan torsdag och fredag förra veckan stod Alexia Agersten och pratade i telefon utanför sin bostad i Sävedalen, Göteborg, när grannkatten Sally kom springandes och ville bli insläppt. Alexia släppte in katten i trapphuset men märkte snart att hon var väldigt rädd – och vid en närmare titt såg Alexia att Sally var helt blodig.

”Så jag lyfte på hennes svans och insåg snabbt allvaret. NÅGON HADE SKURIT UPP KATTEN!”, skriver Alexia Agersten på Facebook.

Sallys underliv var uppskuret och hon hade ett nio centimeter långt snitt från magen och upp till svansen, som dessutom hade slitits ur led. Katten togs till veterinären men hade så svåra skador att hon var tvungen att avlivas.

sally3
Bildkälla: Nos Track (Facebook)

I sitt Facebook-inlägg vädjade Alexia Agersten om att informationen skulle spridas, så att inga fler katter skulle bli plågade samtidigt som förövaren skulle straffas. Men det räckte inte. Nu har nämligen en till katt hittats i Göteborgsförorten Rannebergen – också den uppskuren från svansen till magen.

När katten hittades var den redan död och nu har föreningen Arödskatterna i Göteborg gått ut med en varning på sin Facebook-sida.

”Håll era katter inne. En kattplågare går lös. En katt föll offer för mördaren för några dagar sedan. Uppskuren och svansen nästan helt av. Hon fick senare somna in. Detta skedde i Partille, Sävedalen. Ännu en katt har fallit offer för kattmördaren. Katten hittas i dag i Rannebergen, Angered. Även denna uppskuren och svansen i två delar och tyvärr var död. Sprid detta och varna!!!!!”, skriver de på Facebook.

– Anledningen till att vi går ut med en varning är ju för att inte fler katter ska råka illa ut. Så att folk kan hålla ett extra öga på både sina egna och andras katter, säger Helena Lindström i föreningen Arödskatterna till Expressen.

Sprid gärna den viktiga informationen vidare så inga fler katter blir utsatta för kattmördaren.