Veterinären och eleverna upplever ett riktigt litet mirakel inne i stallet.

När veterinären John Schlipf tillsammans med sina elever på College of Veterinary Medicine vid Oregon State-universitetet gjorde sig klara för att bevittna en födsel av ett litet föl skulle de få sig en rejäl överraskning. De skulle nämligen komma att bevittna något som är så sällsynt att det bara händer ungefär en gång på 10 000.

Att få uppleva det som John Schlipf upplevde med sina elever hör sannerligen inte till vanligheten. Tillsammans med sina elever på veterinärskolan skulle de bevittna hur ett sto skulle föda ett litet föl.

Men när födseln väl drog igång inträffade något som är oerhört sällsynt: stoet födde tvillingar.

hast1
Youtube

– Jag har gjort det här i 30 år och det här är bara andra gången jag ser ett par levande tvillingar, säger doktor John Schlipf i ett nyhetsinslag.

Att en häst föder tvillingar som överlever födseln är bara 1 på ungefär 10 000 enligt Animalcenter.org. Att de sedan överlever även de två första veckorna är bara 1 på 15 000.

hast2
Youtube

Men de här två små fölen visade sig vara två levnadsglada rackare. Fölen, som fick namnen Mocha och Cappuccino, klarade sig trots att de fick en rätt tuff start på livet. De kunde nämligen inte dia från sin mamma och fick därför inte tillräckligt mycket råmjölk.

Men tack vare en stor insats med mediciner och kärlek från veterinärer och studenter vid skolan klarade sig de små fölen genom den tuffa starten.

hast3
Youtube

Den ena, Cappuccinio visade sig bli den starkaste av de båda och han är en riktigt livlig liten en, medan hans bror Mocha är något mindre än sin bror.

Se mer om de här två så mirakelhästarna i nyhetsinslaget nedan:

Klicka gärna på dela här under så att fler kan få läsa om det här miraklet.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.