Veterinären vaggar valpen till sömns för att lugna henne efter en operation.

När en valp hamnar på ett djurhem är den ofta skygg och rädd för främlingar. Trots att djurräddningsorganisationer och frivilliga gör sitt bästa för att trösta och hjälpa hundarna så måste de små valparna gå igenom en än mer traumatisk upplevelse innan de är redo att bli adopterade till kärleksfulla hem: en operation för att steriliseras eller kastreras. En av dessa valpar är Meesha. Hon har varit med om mycket trots sin unga ålder och nyligen blev hon så steriliserad på BARCS Animal Shelter i amerikanska Baltimore, Maryland. När hennes bedövning hade gått bort började Meesha känna smärta och rädsla samtidigt som hon hade biverkningar av narkosen. Men som tur var fanns Dennis Moses där för att lugna hundvalpen.

Dennis Moses är en kirurgassistent på BARCS, men för honom slutar inte vården av de små patienterna i operationsrummet. Efter att ha assisterat vid operationer fokuserar Moses på att varje hund ska må bra och känna sig trygg.

”Om du har gått igenom en operation så vaknar du upp och du vet inte riktigt vart du är. Det är läskigt, även för hundar och katter, speciellt om de bor på ett djurhem och är så unga”, säger Moses till The Dodo.

Så när hundvalpen Meesha började gny okontrollerat bar Dennis Moses upp henne och gick ut i en tyst och stilla korridor där han vaggade henne och tröstade med pussar och vänliga ord.

Som tur var lyckades en annan veterinär fånga den gulliga händelsen på film. Det här hjärtevärmande videoklippet kommer smälta ditt hjärta.

Baby Meesha was coming off her anesthesia and was a little scared because her body felt so weird. BARCS Surgical Assistant Dennis Moses took her out into the quiet hallway to comfort her. One of our awesome volunteers just happened to be walking by to capture this sweet moment. Thank you to Dennis and all the staff who work long, tireless hours in the background of our shelter—saving lives and loving the animals. (Turn on the sound, it will melt your heart!)

Publicerat av BARCS Animal Shelter den 25 februari 2016

Videon lades upp på Facebook på torsdagen – och inom en dag hade Meesha hittat en ny familj att flytta in hos. Där trivs hon nu utmärkt, enligt BARCS Animal Shelter.

Dela gärna vidare till dina vänner för att hylla veterinärens hjärtevärmande insats!