Veterinär opererade bort 21 kilo tumör från Henry – nu åtalas kvinnan som övergav honom

I maj fördes den övergivna hunden Henry med en 20 kilo stor tumör i magen till veterinären. En kvinna berättade att hon hade hittat Henry övergiven på en strand i Kalifornien.

Historien fick ett lyckligt slut och tack vare donationer kunde tumören på den 8 år gamla golden retrievern opereras bort.

Först nu, flera månader senare, avslöjas den mörka sanningen bakom historien om Henry.

Henry har haft några tuffa år. När han för några månader sedan överlämnades till en djurklinik hade veterinärerna inte hjärta att lämna honom. Därför utförde de hela operationen gratis och 8-åriga golden retrievern fick bort sin 20 kilo tunga tumör.

Historien fick dessutom ett så fint slut att Henry småningom hittade ett nytt hem hos en ny familj.

Men nu, flera månader senare, har sanningen om kvinnan som lämnade in Henry på kliniken uppdagats. Kvinnan var i själva verket hundens ägare och var fullt medveten om den växande tumören.

Nu åtalas hon för djurplågeri och för att ha övergett sin sjuka hund på djurkliniken.

Och bra är väl det, med tanke på att Henrys kroppsvikt nästan fördubblades av den otäcka tumören.

Henry tumör
LA Times

Kvinnan blev avslöjad när man efter operationen gjorde en utredning. Ur den framgick att kvinnan själv de fakto var Henrys matte.

Redan innan operationen var Henry en glad hund – trots sin gigantiska tumör.

– Under hela tiden gav han oss pussar och viftade på svansen, säger Valerie Schomburg som är en av djurvännerna som tog hand om honom.

Det glada humöret har inte förändrats: Under presskonferensen där åtalet mot kvinnan presenterades stal han all uppmärksamhet. Kanske berodde det på att han var klädd i en julscarf med texten ”Hohoho”.

Henry julscarf
LA Times

– Han är en glad hund nu när han har fått den vård han behöver, säger polisen Nick Ott.

Jag blev så berörd av den här historien och är så glad över att han mår bättre idag. Dela gärna den här fina historien med andra!

Djurbibeln står på djurens sida.