Veterinären chockas när hon tittar i hundens mun, nu vill hon varna andra för livsfarliga upptäckten

Att hunden är människans bästa vän kan vi nog alla vara överens om, och när våra håriga familjemedlemmar mår dåligt, skär det I hjärtat. Det blir inte direkt lättare av att de inte kan berätta vad det är som är fel.

En sak som är säker är dock att om hunden varken vill äta eller dricka är det dags att genast besöka en veterinär.

Hunden Bailey från Kansas City, USA älskade att jaga flygfän. En dag ville Bailey inte äta och var ovanligt trött, då förstod ägaren direkt att någonting var fel.

Väl hos veterinären, Lindsey Mitchell dröjde det inte länge innan hon hittat vad som var fel. Hon hade nämligen haft en patient bara timmar tidigare som led av samma problem, skriver Daily Mail.

I Baileys mun fanns över 30 nyckelpigor som satt sig fast i gommen. Om nyckelpigorna inte tas bort omgående kan hundarna få mer allvarliga problem.

”Jag lade inte ut bilden för att skrämma folk”, säger Lindsey Mitchell till Great Bend Tribune, ”utan för att ge djurägare information om vad de ska göra om deras husdjur dreglar mer än vanligt eller om de ser vitt skum runt munnen”.

Facebook/YourOtherFamilyDoctor

Om din hund har något av nämnda problem kan det vara bra att titta i munnen, och ser du några nyckelpigor är det bara att plocka bort dem med fingrarna.

”Det är inte som med fästingar där det kan vara skadligt för djuret om delar blir kvar,” fortsätter hon. Skulle hela gommen vara full, och hunden påtagligt medtagen är det alltid bäst att rådgöra med en veterinär.

I Baileys mun var det asiatiska nyckelpigor man hittat, men de finns både i Europa och Sverige, skriver Jordbruksverket.

Skillnaden från de vanliga nyckelpigorna är att de utsöndrar ett ämne som gör att de kan fästa sig vid slemhinnan i hundens mun.

Här kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

Hjälp oss att dela vidare denna varning så att fler djurägare vet vad de ska kolla efter om deras husdjur börjar må dåligt!