Veterinären gav hunden en dödsdom, veckor senare går han knappt att känna igen

Trots att väldigt många hundar bor i fantastiska hem och blir överösta av kärlek finns det tyvärr fortfarande allt för många hundar som blir negligerade, vanvårdade och lämnade att dö.

Bruno hittades fastbunden och övergiven längs med en väl trafikerad gata i Campeche i Mexiko.

Trots att den stackars hunden passerats av hundratals var det ingen som brytt sig om att stanna. Han var både hungrig, törstig och i extremt dåligt skick.

Brunos ansikte var så deformerat att det inte direkt var en synd för kräsmagade. Det var inte förens Fernanda Herrera gick förbi som han äntligen fick hjälp.

Facebook/FerllyHererra

Fernanda hade ingen erfarenhet av vanvårdade hundar, men det krävdes bara en blick på honom för att hon skulle förstå att hon var tvungen att ingripa, och det omedelbart.

Hon lastade in Bruno (som hon själv döpt honom till), och åkte till närmsta veterinär, men där fick hon inga glada nyheter.

Bruno hade två tumörer i ansiktet och ytterligare en vid sina genitalier.

Facebook/FerllyHerrera

Om hans ens skulle gå att rädda skulle det bli väldigt dyrt. Men det bästa var nog att låta honom somna in så han åtminstone slapp lida. Men Fernanda ville inte lyssna, och åkte vidare till nästa veterinär.

Även där fick han samma besked, men Fernanda vägrade att lyssna, och fortsatte sitt sökande efter en veterinär som skulle ge Bruno en bättre prognos.

Tillslut kom hon till Dr. Esteban Eduardo Richaud’s mottagning, äntligen hade hon hittat någon som var beredd att ge Bruno en chans.

Men det skulle bli kostsamt. Han skulle behöva mycket vård och även kemoterapi, skriver Zoorprendente.

Facebook/Esteban/EduardoRichaud

Men Fernanda ville försöka, trots de höga kostnaderna, och vetskapen om att det kanske inte ens skulle fungera.

För första gången i sitt liv fick Bruno uppleva kärlek och omtanke.

Bruno påbörjade sin behandling, men räkningarna började hopa sig, trots att Fernandas grannar försökte hjälpa till. Tillslut startade hon en insamling för att kunna betala för Brunos vård.

Om Bruno kommer att överleva är det ännu ingen som vet, men jag hoppas verkligen att han blir frisk och får leva ett fantastiskt och kärleksfullt liv.

Facebook/FerllyHerrera

Att en hund far illa är en hund för mycket.

Dela för att önska Bruno all lycka till i framtiden!