Veterinären räddar dräktig hundmamma med 12 valpar från dödsdomen.

När det kommer till människor som väntar en större barnaskara kommer ofta beskedet som en stor överraskning. Trillingar, fyrlingar eller femlingar är ovanligt, men det händer ändå ganska ofta. 

Föreställ dig nu hur det skulle vara att vänta ett dussin… Det är ju precis vad våra fyrbenta vänner går igenom när de ska bilda sina små familjer. Ibland föds det såklart färre än så och i vissa extremfall kan kullarna innehålla hela 19 valpar

Även om den här dräktiga honan i videon nedan inte har så många ungar i magen, så är jag glad och väldigt tacksam för att hon räddades från en säker död. Hunden, som kallas Gracie, var tidigare hemlös och satt och väntade på att avlivas när den godhjärtade veterinären Matt kände att han var tvungen att göra något. 

Eftersom Gracie hade en skada på ett öga och dessutom väntade valpar var det ingen som ville adoptera henne. Men Matt tog sig an hunden och gav henne den vård hon förtjänade. Bara ett par dagar efter att han hämtat henne upptäckte han att Gracie hade hela 12 valpar i magen. Samma natt födde hon sina små älsklingar, helt utan hjälp. 

Strax därefter tog hon sin an moderskapet i en handvändning, för att se till att hennes dyrbara små fluffiga ungar skulle få så mycket kärlek som möjligt. 

Ta gärna en titt på klippet nedan för att se hur valparna utvecklats under de senaste veckorna närmaste veckorna. Och glöm inte att DELA denna söta familj med dina vänner!