Veterinären slår larm: Djuren dör rädda och ensamma – och det är ägarnas fel

Det är ett beslut som ytterst få djurägare har lätt för: att tvingas låta en älskad familjemedlem somna in, tar så hårt på känslorna. Men ibland är det helt enkelt den sista utvägen för att bespara våra djur onödigt lidande.

Däremot skiljer det sig från person till person, hur man handskas med en trogen väns sista minuter i livet. Och ibland, gör hussar och mattar något som förvärrar djurens situation ännu mer.

Nu avslöjar en veterinär vad du som djurägare aldrig ska göra under några omständigheter. Något som med jämna mellanrum, under de sista ögonblicken, får veterinärens hjärta att slitas i bitar.

Det är på Twitter som användaren Jessi Dietrich berättar om hur hon en dag frågade sin veterinär vad som var det absolut värsta med hans jobb. Veterinären svarade då att det svåraste var att föra djuren till deras sista vila – men inte bara själva avlivningen. För vad veterinären berättade, var att ägarnas ageranden spelade en markant roll i dessa tuffa ögonblick.

Enligt veterinären, vill nämligen cirka 90 procent av alla djurägare inte se när deras älskade små vänner avlivas. Så ofta består djurens sista minuter i livet av att de lämnats rädda och ensamma, grips av panik och börjar titta sig omkring efter sina ägare… som är spårlöst borta.

Just detta ofattbara lidande, får veterinärens hjärta att krossas varje gång.

Ögonblick av farväl

Jessis inlägg träffade rakt i hjärtat på många djurägare. Många har också svarat och delat med sig av de tuffa ögonblick då de själva tvingades ta farväl av sina älskade familjemedlemmar.

”Han skrek så fort någon annan rörde honom, så jag såg till att han var glad. Jag höll min lilla kille, och han purrade eftersom jag grät”, skrev en användare.

”Alla mina tre söner, min fru och jag satt i vardagsrummet med vår kille Luke. Det var den tuffaste dagen. Jag hoppas att han fortfarande vakar över oss”, skrev en hundägare.

https://twitter.com/spoondiggitty/status/1023314146195120128

”Jag och familjen var tvungna att avliva min vän i maj. Jag stannade hos honom när det var dags och även om det krossade mitt hjärta och var hemskt, så är jag glad att jag var där och kunde ge honom kärlek”, skrev en tredje användare.

Ett djur har varit där för dig under hela sitt liv, och förtjänar din kärlek fram till sitt sista andetag. Även om det gör ont: Lämna inte djuren ensamma under deras sista minuter i livet.

Dela den här artikeln om du kommer att stanna vid djurens sida till sista andetaget!