Veterinären tvingas avliva förlamade hunden – då tar djurvännen ett livsavgörande beslut

Varje gång jag får höra om en hund som har blivit misshandlad blir jag alltid lika förbannad. För mig är det alltid oförsvarbart att behandla ett djur på det sättet – och alla djur förtjänar ett riktigt liv.

Precis så kände Stacey när hon hittade hunden Hugey, helt utelämnad och nästintill förlamad på ett fält.

Veterinären konstaterade att de inget kunde göra och föreslog att de skulle söva ned honom. Det var då hon tog ett beslut som skulle förändra allt.

Stacey Silverstein skulle göra en hemsk upptäckt på ett fält utanför New York i USA. Helt ensam, utelämnad och rädd, låg en vallhund på marken.

Hon såg att hunden var i kraftig smärta och den hade svårt att röra sig över huvudtaget. Stacey, som själv jobbar med djurorganisationen ”Rescue Dogs Rock NYC” rusade hunden till veterinären där de direkt tog in honom på kliniken.

Bildkälla: Facebook/Rescue Dogs Rock NYC

Men veterinären skulle komma med dystra besked utan någon speciell läkarundersökning.  Hen berättade för Stacey att hunden hade fått Discospondylitis, en viral infektion i ben i ryggraden.

Det gör att hunden, om de inte tidigt får professionell hjälp, blir förlamad och smärtorna är stora.

Bildkälla: Facebook/Rescue Dogs Rock NYC

Veterinären konstaterade att det bästa är att söva ner honom och befria hunden från smärtan. 

Stacey fick en chock av beskedet, och beslutade sig direkt för vad som var det rätta att göra.

Bildkälla: Facebook/Rescue Dogs Rock NYC

Hon vägrade ge upp på den lilla hunden. Stacey tog med hunden, som de döpte till Hugey, till Rescue Dogs Rock NYC där hon och andra volontärer tog hand om honom.

”Jag sa att vi kommer göra allt vi kan, oavsett vad det kostar”, berättar Stacey för The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Rescue Dogs Rock NYC

Hugey fick 15 mediciner mot infektionen och smärtan, något som kostade upp emot 8500 kronor i månaden. Och sex veckor senare skulle något otroligt ske.

Medicinerna, tillsammans med den träning Hugey fick, verkade och hjälpte – och en dag skulle Stacey få se någonting som fick hennes hjärta att smälta.

”Han gick från att vara förlamad till att använda stödhjul till att använda ett koppel. Nu går och springer han på egen hand och mår hur bra som helst. Det är ett litet mirakel, berättar hon för The Dodo.

Bildkälla: Facebook/Rescue Dogs Roc NYC

Hon säger att Hugey själv mår väldigt bra över sina framsteg. Hans ansikte blev allt gladare och han är tacksam mot de hjältar som såg förbi allting för att rädda honom.

Det är oklart hur och av vem Hugey lämnades ute på egen hand. Men tur är att det fanns hjältar som Stacey där för att hjälpa honom.

Bildkälla: Facebook/Rescue Dogs Rock NYC

För närvarande bor Hugey hos en fosterfamilj i väntan på att få ett nytt kärleksfullt hem att slå sig ned i. Och Stacey är övertygad om att oavsett vilken snäll familj som tar in honom, så kommer han trivas som fisken i vattnet.

”Han är fenomenal. Han är älskad av alla, barn, katter, andra hundar. Alla som träffar honom blir förälskade. Han älskar att leka men också att bara ta det lugnt, helt perfekt”, avslutar Stacey.

Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är för människor som Stacey. Att lägga så mycket av sin egen tid på att hjälpa en liten hund, utan hopp, är för mig värt alla applåder, hyllningar och priser i världen. I videon nedan kan du själv se när Hugey hoppar runt i trädgården – och fick en ny chans i livet som han förtjänar.

Stacey är en riktig hjälte. Dela gärna artikeln vidare så hjälps vi tillsammans åt att hylla henne för sina fantastiska insatser.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.