Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Veterinären ville avliva fölet med gomspalt. Men ägarna vägrade. Nu är Jack känd över hela världen.

Han föddes med gomspalt och ägarna gavs rådet att han borde avlivas, men de ville inte ge upp. Nu inspirerar hästen Jack handikappade barn och ungdomar. Och han gör succé på internet med sitt charmiga videoklipp där han försöker flirta med hovslagaren.

För fem år sedan, i maj 2010 föddes Jack.

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 13.18.59

Han såg ut som vilket föl som helst, men hans mule/näsa var annorlunda. Han föddes en gomspalt som gjorde det nästintill omöjligt för honom att äta.

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 13.28.56

Veterinärens åsikt var att avliva den lilla fölungen, men ägarna ville inte ge upp hoppet om Jack så de kallade in en specialist.

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 13.30.24

Många hjälptes åt att samla in pengar för att bekosta de dyra operationer som krävdes. Och med hjälp av operationer, rehabilitering, envisa ägare och kärlek har Jack växt upp och blivit en häst med riktig karaktär.

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 13.38.05

Hos Project Stable Foundation, där han bor, hjälper han barn och ungdomar som är handikappade eller har speciella behov. Jack klarade sig igenom sina svårigheter i livet och övervann alla hinder, i dag inspirerar han barn att göra samma sak.

I dag, fem år gammal, är Jack en riktig profil hos Project Stable Foundation. Ägarna är överlyckliga över att historien slutade så bra som den gjorde och nu gör Jack succé viralt.

Ungefär var sjunde vecka kommer hovslagaren på besök och det är något som Jack älskar.

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 13.34.16

Ett av besöken lyckades fångas på film och det sprids nu på nätet, på internet fullkomligt älskar man den charmiga valacken. Den här hästens kärlek till sin hovslagare kan vara det sötaste jag sett på länge! När man ser den här filmen på Jack blir man så glad över att ägarna inte gav upp hoppet om honom.

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 13.34.56

Här kan du se videon på Jack:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Jack thanked Al lots and lots today while his shoes were being put on! Jack loves you al! ????

Posted by The Story of Jack – A Horse in need on den 11 september 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna