Veterinären ville avliva kaninen. Då förändrade hennes geniala uppfinning allt.

På grund av en skada på bakbenen kunde Melanie James älskade kanin, Bertha, inte längre gå och veterinärerna såg därför ingen annan utväg än att avliva henne. Men Melanie vägrade släppa taget.

Kaninen Bertha var bara 4 år gammal och hade många år kvar att leva, ansåg Melanie.

– När veterinären sa att det bästa vore att avliva henne hade hon fortfarande så mycket liv i sig, säger Melanie enligt The Dodo.

Så Melanie kom på en idé. Hon hade tidigare sett hur hundar fått hjälp av stödhjul när de skadat sina ben och inte längre kunde gå.

Sagt och gjort, Melanie köpte ett par stödhjul avsedda för en hund och gjorde några små justeringar. Och hennes knep fungerade.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-21 kl. 10.15.01

Bertha springer nu runt som aldrig förr med hjälp av sina stödhjul och enligt Melanie så tycks kaninens muskler bli allt starkare. Det finns till och med en förhoppning om att Bertha en dag ska kunna hoppa omkring utan sina stödhjul igen.

Bildkälla

Skärmavbild 2015-08-21 kl. 10.13.34

– Veterinären och jag kan knappt tro att det är sant när vi ser hur bra stödhjulen fungerar, säger Melanie.

Här är ett klipp där Bertha far omkring med sina stödhjul:

Det ser verkligen ut som att den lilla kaninen trivs med sitt stöd. Tack vare Melanies envishet kan nu Bertha se fram emot ett långt och lyckligt liv. Ännu ett bevis på att vi aldrig ska ge upp, hur mörkt det än kan se ut!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna