Vildsvinsjägare sköt två ponnyer – tog fel: ”Väldigt ledsen”

En vildsvinsjägare hemmahörande i Emmaboda tog fel när han skulle skjuta vildsvin under helgen. När jägaren såg vad han trodde var vildsvin på en åker avlossade han skotten. Han upptäckte sedan att det var shetlandsponnyer som var på rymmen.

Det var tidigt under söndagsmorgonen som händelsen inträffade. Två ponnyer som rymt från en gård i Emmaboda under natten passerade vildsvinsjägarens sikte. När jägaren kom fram till de skjutna djuren och upptäckte att det var ponnyer kontaktade han själv polisen, det rapporterar Jaktjournalen.

Foto: Wikimedia Commons

Var väldigt ledsen

Enligt Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i region Syd, ska händelsen ha inträffat mellan 04.30 och 05.00 på söndagsmorgonen.

– Han började med att be om ursäkt och sa att han var väldigt ledsen över det som hänt. Han var väldigt tillmötesgående, vilket är skönt. Det gör det hela lite lättare, säger ägaren till tidningen Hippson.

En anmälan om jaktbrott eller skadegörelse har nu upprättats. Jägaren har erbjudit sig att ersätta ägaren för förlusten, samt betala för bortforsling av shetlandsponnyerna.

– Förhoppningsvis är det färdigskjutet för den här personen nu. Jag hoppas att licens och vapen ryker. Det är ganska ofattbart att man kan göra en sådan miss, säger ägaren till Hippson.

Foto: Pixabay

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required