Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Vilsen sengångare vet precis vad han ska göra i väntan på hjälp.

I bland behöver vi alla sträcka ut våra armar och be om en hjälpande hand. Gudarna ska veta att jag är den förste att skriva under på att det inte alltid är så lätt att hitta rätt. Extra svårt blir det om man är en liten sengångare och befinner sig mitt på en trafikerad bilväg.

Den här söta lilla krabatten råkade ut för precis det. Sengångaren skulle korsa en väg i Ecuador då den plötsligt verkar ha insett att den inte riktigt visste vad den höll på med.

Men i stället för att chansa och fortsätta över gatan valde sengångaren det smarta alternativet: Den beslöt sig helt enkelt för att klamra sig fast vid ett vägräcke i hopp om att någon skulle komma till undsättning.

Och mycket riktigt: Hjälp kom och sengångaren kunde ta sig ifrån vägen helt oskadd.

Transit Commission of Ecuador skriver på sin Facebook-sida: ”Sengångaren som räddades av våra tjänstemän undersöktes av en veterinär, som kunde slå fast att den var i perfekt skick för att återvända till sin naturliga miljö”.

Sengångare kanske inte är världens snabbaste eller starkaste djur, men just den här sengångare visar ju verkligen upp prov på förnuft!

Dela gärna om den här historien gjorde dig lika varm i hjärtat som den gjorde mig!

 

Läs mer om...