Vilsen valp räddas ur avloppsrör och får en ny familj.

Det händer så mycket fina saker i världen – och det finns så många hjältar där ute. På nyheterna hör vi kanske mest om det tråkiga och tragiska, men vi får inte glömma allt det goda som händer också.

Det här är en sådan historia. Den kanske inte har nyhetsvärde nog att berättas på tv-nyheterna, men den är inte mindre viktig för det. Det hela började med en fem veckor gammal valp som på något sätt lyckas gå vilse i ett avloppsrör under marken. Hon skrek förtvivlat efter hjälp och en boende i området hörde henne. 

Resten kan du läsa här nedanför. Texten och bilderna är publicerade på forumet Imgur av andvändaren Rsinul777, och vi har översatt det till svenska.

 

Så här skriver personen på Imgur:

”Jag tog ut min andra hund för att kissa vid runt tretiden på natten, och hörde en valp som grät från vad som lät som en lägenhet bredvid.

När jag gick närmare ljudet upptäckte jag en avloppsbrunn i gräset och det kom ett himla skrikande därifrån.”

”Jag ringde 911 (det är en mindre stad i Georgia, och djurskyddsmyndigheten var stängd) och de skickade tre poliser som skulle komma på ett sätta att få ut valpen ur brunnen, som inte var så stor.

I cirka 30 minuter försökte de få ut henne, och deras uniformer blev blöta och smutsiga i gräset. Valpen hade gått runt 50 meter bort till slutet av brunnen, där den tydligen tog slut.”

”Den enda idé vi hade, förutom att försöka gräva ut hela röret, var att fylla en hink med vatten, stoppa ner den längsta arm vi hade i slutet av röret för att stoppa valpen, och sedan långsamt hälla på vatten längre upp för att spola henne mot handen.

Det fungerade direkt. En av poliserna fick tag i henne och lyfte ut henne.”

”När hon var ute kollade poliserna snabbt för att se hur hon mådde och frågade om jag ville ta hand om henne i några dagar, för att se om ägaren skulle dyka upp. 

Vi utbytte info och de sa att de skulle följa upp det hela.

Nu har jag en valp, och behöver inte höra någon mer gråt från avloppsröret!”

”Jag tog henne till veterinären nästa morgon för en koll och utvärdering, vilket de gjorde gratis. De sa att hon var frisk och runt 5 veckor gammal.

Jag har försökt göra allt jag kan för att hitta ägaren, om det finns någon, men ingen lycka än så länge. Så jag har bestämt mig för att behålla henne.

Hon föddes ungefär samma dag som min mormor dog, så jag döpte henne till Grace, efter min mormors mellannamn.

Hon är underbar, och jag är glad att ha henne i min familj!”

”Poliserna kunde lika gärna ha gett upp och sagt att vi skulle vänta till i morgon, men det gjorde dom inte. 

De hjälpte eftersom de ville, inte för att de var tvungna.

Med tanke på allt negativt som rapporteras på nyheterna idag, så hoppas jag att den här historien kan visa er att det finns goda människor, även om de inte syns på nyheterna.”

Vilken tur att det finns snälla människor där ute, så att lilla Grace kunde få hjälp. Lycka till i ditt nya hem nu!

 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.