Will plågades på cirkus i 13 år – får för första gången känna jord under sina tassar

Det finns 19 länder i världen som förbjudit cirkusar med vilda djur, enligt PETA. Tyvärr finns inte Sverige på listan då vi fortfarande tillåter till exempel elefanter. Som tur är så är det åtminstone förbjudet i Sverige att ha vilda kattdjur, såsom Lejon, på cirkus.

De här bilderna från Rancho dos Gnomos Santuário in Brazil visar det underbara tillfället när ett lejon vid namn Will för första gången någonsin får känna jord under sina tassar.

Innan han blev räddad och tagen till detta Sancturay hade Will blivit tvungen att uppträda med en kringresande cirkus i hela 13 år, och fått bo i en jättetrång bur utan tillstymmelse till normalt lejonliv.

Bara sekunder från att han släpps fri kan man se hur han snabbt tar sig till jorden för att få känna den under sina tassar. Något han olyckligtvis aldrig hade fått känna på i hela sitt liv.

Den här fina scenen filmades 2006 och det var bara början. Fem år senare dog Will av ålderdom men hade under dessa år äntligen fått uppleva hur det var att vara ett lejon.

”Han hade fem år av sinnesro innan han dog. Här fick han möjligheten att lära känna andra lejon. Han älskade att ligga i gräset och titta på himlen. Han var ett väldigt lyckligt lejon”, berättar grundaren av sanctuaryt Marcos Pompe för The Dodo.

Det är så hemskt att se hur människor utnyttjar dessa vilda djur, glöm inte att dela om du vill visa att du är emot djurplågeriet på cirkusar.