Yes! Ytterligare en cirkus lovar att sluta använda elefanter.

Rösterna för ett förbud mot elefanter och vilda djur på cirkus blir allt fler. Nu har det lett till att den schweiziska cirkusen Knie från och med nästa år inte kommer att använda några elefanter i sina föreställningar.

Över 80 000 har skrivit på Djurens Rätts och Newsners kampanj för att förbjuda vilda djur på cirkus. Och det är inte bara i Sverige som protesterna hörs högt. I Schweiz har man länge velat få landets cirkusar att sluta använda vilda djur och nu kommer beskedet att cirkusen Knie från och med nästa år slutar att turnera med elefanter.
Cirkusen säger, enligt Djurens Rätt, att man slutar på grund av att flera av elefanterna har dött av sjukdom eller ålder. Att cirkusen inte hänvisar till kravet från landets djurrättsorganisationer är kanske inte så underligt.
Men vad som än ligger bakom beslutet så är det en cirkus färre som turnerar med elefanter.
I Sverige är det fortfarande tillåtet att ha elefanter och sjölejon på cirkus. I år turnerade Cirkus Maximum med elefanter, även om de inte fanns med i själva föreställningen. I samband med kampanjen #IntePåCirkus lovade Maximum att man i år turnerar med elefanter för sista gången.

Tills Sverige följer efter många andra europeiska länder och förbjuder vilda djur på cirkus, så är det fritt fram för cirkusar att ta med till exempel elefanter.
Om du inte tycker att elefanter och andra vilda djur hör hemma på cirkus, skriv under Djurens Rätts och Newsners namninsamling.

Kampanjen #IntePåCirkus startades för att förbjuda elefanter och vilda djur på cirkus. Över 80 000 har skrivit på och Du kan protestera genom att skriva under här.

Elefanter och andra vilda djur hör inte hemma på cirkus, där de utnyttjas i underhållningssyfte.
Vi uppmanar därför regeringen att snarast förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige.
Du kan göra skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #IntePåCirkus.
• Bojkotta alla cirkusar som har vilda djur.
Skriv på namninsamlingen.
Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Här kan du läsa om Djurens Rätts och Newsners pågående kampanj #IntePåCirkus

Jaaa! Sossarna lyssnade: Nu vill de också förbjuda elefanter på cirkus.
Alla roade sig på cirkus, ingen såg hennes lidande. Tills hon reste sig upp och sa ifrån. Filmen som visar att vi måste förbjuda vilda djur på cirkus.
I 30 år plågade mannen cirkuselefanter. Men fruns sista ord förändrade hans liv för alltid. Skötarens skakande berättelse.
Jaa! Seger nummer 1: Cirkusen lovar att sluta med elefanter. Nu fortsätter vi kampen för en ny lag. Cirkus Maximum lovar att inga elefanter finns med nästa år.
Ungen var bortrövad i 4 år. Här går hon 10 mil i djungeln och möter sin mamma igen. Se när babyelefanten återförenas med sin mamma.
Djur på cirkus kan inte föra sin egen talan. Det här är för djuren som lider i det tysta. Läs Zandra Lundbergs krönika.
Malena Ernman kräver förbud av vilda djur på cirkus. Hjälp henne sprida detta och skriv på du också. Artisten är en av över 67 000 som skrivit under.
Danskarna bojkottar cirkusen efter skandalen. Misshandlade elefant så att den löpte amok.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna