Zimba försvann spårlöst från dagis. Två veckor senare får husse ett samtal som räddar hela julen.

Det händer ibland att djur försvinner. Ibland spårlöst och så står ägarna där och inte vet vad de ska göra. Detta hände Jörgen Jonsson när hans Sennen-hund Zimba försvann för två veckor sedan. Men i dag, tisdag, fick Jörgen ett samtal som räddade hela julen.

Det var onsdagen nionde december som Sennenhunden Zimba försvann från hunddagiset i Glissjöberg.

Tiden sedan dess har förstås varit orolig för husse, Jörgen Jonsson, sedan han försvann. Men nu har han äntligen fått återförenas med sin kompis igen efter att Zimba blivit funnen i närheten av Flovallen utanför Särna. Detta skriver Tidningen Härjedalen.

JUST NU: Zimba är hittad!

Posted by Tidningen Härjedalen on den 22 december 2015

:::
– Det är en jäkligt fin julklapp. Nu väntar veterinärbesök för att se vad han är i för skick. Det känns helt fantastiskt, säger Jörgen Jonsson till TH.

Han som hittade Zimba heter Markus Rensberg. Han hade sett bilder på hunden i tidningen och på internet.
– Jag har ju sett bilden på hunden på internet och i tidningen. När jag lockade på honom så kom han direkt och hoppade in i bilen. Nu sitter han bak i en hundbur och verkar må ganska bra, säger Rensberg och fortsätter:

– Det här räddar nog ägarnas jul. De ska komma och möta upp mig för jag är på väg mot Funäsdalen, säger Rensberg som ska möta upp ägaren Jörgen Jonsson för att lämna över hans fyrbenta kompis.

Skönt att det slutade lyckligt. Och vilken fin julklapp för familjen Jonsson!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna