10-årige sonen dör i sömnen – då bygger pappan en unik gravsten som får miljoner att vallfärda till kyrkogården

Den 23 september 1988 välkomnade Ernest och Anneke Robinson deras son Matthew Stanford Robinson till världen. Matthew föddes med svåra funktionshinder, på grund av syrebrist var han blind och förlamad från nacken och ner.

Läkarna sa att Matthew bara skulle leva i några timmar, men med familjens och med hans egen styrka blev Matthew tio år och sex månader.

1999 orkade Matthew inte längre och när det var dags för begravning bestämde pappa Ernest att hans gravsten skulle vara något unikt, något speciellt. Något som skulle skildra Matthew och som skulle symbolisera hopp snarare än sorg.

Du kommer förstå varför gravstenen har blivit en av de mest rörande i världen när du ser bilderna nedan.

Ability Found
Ability Found

Matthew Stanford Robinson föddes 1988, blind och förlamad från nacken och ner på grund av syrebrist.

Föräldrarna Ernest och Anneke fick beskedet att Matthew bara skulle leva i några timmar.

Ability Found
Ability Found

Men Matthew var en kämpe! Han levde ett liv fullt av kärlek och hopp. Trots att han bara kunde prata några ord fortsatte Matthew att inspirera sin familj och alla i hans närhet.

Ability Found
Ability Found

Söndagen den 21 februari 1999 somnade Matthew in, han dog i sömnen och blev nästan 11 år. Kyrkan som höll i begravningen var överfull.

På Matthews dödsruna står följande budskap: ”Och så skall det ske, att de andar som är rättfärdiga kommer tas emot i ett lyckotillstånd som kallas paradiset, ett vilotillstånd, ett tillstånd av fred, där de skall få ro från alla besvärligheter och från all möda och sorg.

Ability Found
Ability Found

År 2000 beslutade pappa Ernest att bygga en gravsten som ett minne av sin son. Gravstenen är en fantastisk skulptur av en pojke som reser sig upp ur sin rullstol och sträcker sig mot himmelen.

Ability Found
Ability Found

Graven blev en plats för hopp i stället för en plats för sorg och har besökts av miljontals människor från hela världen.

Enjoy Utah beskriver den så här: ”En dag när jag gjorde research i Salt Lake City Cemetery såg jag denna vackra gravsten. Mina ögon tårades och gör det varje gång jag besöker graven. Jag har aldrig någonsin sett en sådan underbar staty som säger så mycket”.

Ability Found

Ability Found

Inspirerade av sin son, startade Ernest och Anneke en fond – Ability Found. Fonden hjälper funktionsnedsatta med hjälpmedel som många själva inte har råd med.

Och genom att hjälpa andra hedrar de Matthew för allt det fina som han gav dem.

Dela gärna denna underbara berättelse om lilla Matthew om du också vill hedra hans minne.