103-åriga Dagnys uppmaning till alla kvinnor: ”Tuffa till er och kräv jämlikhet”.

När 103-åriga Dagny Carlsson för tre år sedan passerade 100-strecket bestämde hon sig för att inleda en ny karriär som bloggare. Ett beslut som sedan dess gjort henne till en kändis i Sverige och hon var bland annat en av huvudpersonerna i SVT:s dokumentärserie ”Det är inte så dumt att bli gammal”.

I fredags gjorde hon stor succé i Skavlan där hon uttalade sig om både det ena och andra och idag, med anledning av Internationella kvinnodagen, svarar hon på frågor om Sverige förändrats när det gäller jämställdhet.

– För det första har kvinnorna kommit ut i arbetslivet. De var ju hemmafruar när jag var barn. De kvinnor som arbetade var affärsbiträde och pigor, berättar 103-åringen för TT i en intervju som återges av Aftonbladet.

Och även om det finns vissa män som vägrar släppa taget om den gamla tidens ordning där männen förväntade sig att bli uppassade och ha det bekvämt menar Dagny att det trots allt blivit bättre idag.

– Att det finns några herrar som vill vara högsta hönset, det är inte så konstigt, men nog är det mer jämställdhet nu.

Hon tycker dock fortfarande att män måste bli bättre på att ta ansvar i hemmet och i större utsträckning hjälpa till med hushållsarbetet. Därför har hon en hälsning till alla kvinnor:

– De ska inte vara så mesiga. De ska tuffa till sig lite, och kräva jämlikhet, säger hon i intervjun.

Bildkälla visningsbild: Facebook

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna