11-årige sonen tog sitt liv – nu vill pappan att hela världen sätter ned foten mot mobbare

Enligt organisationen Friends blir 60 000 barn och ungdomar i Sverige utsatta för mobbning. Dagligen går de hem från skolan med känslan av att vara ledsna i tron att de inte är vatten värda i den här världen. Det är fruktansvärt och måste få ett slut.

För byggnadsarbetaren Kirk Smalley, från Oklahoma, USA, är detta livets viktigaste fråga. Efter det som hände hans son vill han göra allt för att stoppa mobbningen.

”Det är mitt löfte till min son. Jag lovade honom att jag ska stoppa mobbningen i världen.”

2010 var Ty Smalley 11 år gammal. Han blev dagligen utsatt för svår mobbning, både psykisk och fysisk. Trots att lärare, elever och föräldrar försökte stoppa vansinnet tog det aldrig slut. En dag fick Ty nog och tog sitt liv. Efter sig lämnade han en familj med trasiga hjärtan och en livslång sorg att bearbeta.

sonen1
Youtube

Fem veckor efter hans död besökte pappa Kirk sonens grav. Det var fars dag och därför ett om möjligt mer hjärtskärande besök än vanligt. Men för Kirk blev det också ett besök som gav honom en uppenbarelse. Det var dagen då han satte sig ner vid gravstenen och gav sonen sitt ord på att han, resten av sitt liv, ska göra allt för att stoppa all världens mobbning.

graven
Youtube

Organisationen Stand for the Silent blev efter löftet vid graven en stor del av familjen, och pappans sorgearbete. Med den vill de berätta historien om deras son och lära barn, ungdomar och vuxna om mobbning och hur det kan förstöra liv.

Kirk och hans fru reser nu 300 dagar om året för att efterleva sitt löfte – och göra världen till en bättre plats. I dag är över 700 000 studenter involverade i organisationen som bara fortsätter att växa. Här nedanför kan du höra Kirk prata mer om sitt löfte, och hur han brinner för att ingen ska råka ut för det som hände sonen Ty.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans måste vi alla stå upp mot mobbarna och visa att vi ser de som råkar illa ut. Dela gärna för att visa att mobbning ALDRIG är okej!