12-årig pojke blockerar anti-gaymarsch – hyllas över hela världen

I helgen samlades tusentals människor på flera ställen i Mexiko för att demonstrera mot homosexuella människors rätt att gifta sig i landet. I staden Celaya marscherade Nationella fronten på gatorna, när plötsligt en 12-årig pojke ställde sig i vägen för dem.

”Jag har en morbror som är homosexuell, och jag hatar människor som hatar” sa han efteråt. 

En fotograf lyckades fånga händelsen på bild, och den modiga pojken har nu blivit känd äver hela världen.

Under helgen har runt 300 000 demonstranter samlats på olika platser i Mexiko för att demonstrera mot att homosexuella par nu har rätt att gifta sig i fyra delstater i landet. Men det är långt ifrån alla invånare som är kritiska mot äktenskap mellan homosexuella. 

Fotografen och journalisten Manuel Rodriguez fotade en 12-årig pojke som ställde sig i vägen för ett demostrationståg. Han trodde först att pojken bara lekte, men efter att ha tagit bilden gick han ändå fram till pojken och frågade varför han gjort som han gjort.

– Då sade han: ”jag har en morbror som är homosexuell, och jag hatar människor som hatar”, säger Manuel Rodriguez till Regeneracion.mx.

Bilden på pojken har nu spridit över hela världen och han hyllas för sitt modiga ställningstagande.

Jag blev så imponerad av detta. Trots att han bara är 12 år är han både väldigt klok och modig. Vi behöver fler människor som den här killen!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna