13-årige Brendan går upp på scen och ger hela skolan en fantastisk dansuppvisning.

Brenden Baker från Texas är 13 år men är ganska mycket mindre än andra barn i hans ålder. Han är ungefär 70 centimeter lång och väger ungefär tio kilo, berättar hans pappa för ABC News. Brenden föddes med Desbuquois syndrom, en annorlunda form av dvärgväxt. Men han låter inte storleken sätta käppar i hjulet i livet. Nu vill han hjälpa andra barn.    

Brenden Baker är bara en av 34 i världen som lever med detta ovanliga syndrom. En del kanske slås ned av detta – men inte Brenden.

– Han vet att han är kort och bryr sig verkligen inte. Han låter inte världen störa honom alls. Jag har inte sett honom vara ledsen en enda dag i livet, säger pappa Chris Baker till ABC News.

På nyårsafton fyllde Brenden 13 år. Men i stället för att ta emot presenter ville han donera pengar till sjuka barn på ett lokalt barnsjukhus.

– Det är likt Brenden. Det är sådant han gör. Han bryr sig mer om andra människor än om sig själv. Det fascinerar mig med honom. Han har ett så stort hjärta. De flesta barn vill ha sina presenter på sin födelsedag. Inte han. Han är annorlunda, säger Chris Baker till ABS News.

Så i stället för att ta emot presenter startade han en insamling på en insamlingssida på nätet. Han satsade på att få ihop 3 000 dollar – i stället fick han ihop närmare 15 000 dollar. Ungefär 125 000 kronor.

Enligt Brenden vill han hjälpa barnen på sjukhuset för att få dem att må bättre.

Brenden har tidigare synts på internet, efter ett dansuppträdande i skolan som har blivit viralt. Klippet ser du nedan. Det är fantastiskt!

Vi gillar Brenden och är imponerade av hans insamling och hoppas att han fortsätter att sprida glädje genom att dansa. Dela gärna detta vidare!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna