13-årige pojken vill rymma hemifrån – polisens svar är något vi alla kan lära oss av

När en polis i South Carolina svarade på en 13-årig pojkes telefonsamtal, kunde kan aldrig föreställa sig vad som skulle hända härnäst. 

13-årige Cameron Simmons var bekymrad när han knappade in numret till polisen. I andra änden fanns polismannen Gaetano Acerra och han bestämde sig för att åka direkt till pojkens hem efter samtalet. 

De satte sig ned på trappan till hust och började prata. Cameron berättade att han tänkte rymma hemifrån. Han sade att hans mor skällt ut honom eftersom han spelade på sin storbrors tv-spel.

Men polisen Gaetano Acerra förstod snart att problemen gick djupare än så. 

Han bad om att få titta in i huset och upptäckte snart att pojkens rum var helt tomt. Det fanns inte en möbel i sikte och kläderna låg i en soppåse. Cameron hade inte ens en säng. 

Cameron berättade att familjen kämpade i motvind, de hade tvingats flytta från sitt hem i Texas, till South Carolina för att ta hand om en sjuk släkting som bodde i närheten.

Gaetano fick en klump i halsen när Cameron berättade om famijens vardag och såg deras skal i hem.

Rörd ända in i själen beslutade sig polisen göra något utöver det vanliga. Att göra något som inte riktigt ingår i polisjobbet. 

Cameron, hans bror och hans mamma hade ingen aning – men i hemlighet förberedde Gaetano en stor överraskning.

Han tillbringade veckor med att samla in möbler till familjen, så att han också kunde ge sin nya vän Cameron ett helt nytt rum.

Med hjälp av sin bror fick Gaetano ihop skrivbord, stolar, en säng och tv-spel till Cameron. Camerons bror fick också ett nyttt sovrum och ett bordshockeyspel som bröderna kan leka med tillsammans.  

13-åriga Cameron rördes till tårar när han insåg vad polisen gjort för honom. Och efter att berättelsen fått spridning på sociala medier började människor från hela världen skicka bidrag till familjen. 

Visst är det fantastiskt hur en otroliga kedja av vänlighet från främlingar världen över faktiskt kan förändra människors liv.

Det om något är en sak vi alla kan inspireras av och ta med oss framöver. 

Om du också tror att vänlighet föder vänlighet, dela gärna denna solskenshistoria vidare.