20-årig moderatpolitiker befaras ha omkommit i en brinnande bil.

Politikern Alexander Bengtsson, 20 år, från Uppsala var uppmärksammad för sitt arbete mot rasism och homofobi. Ett arbete han fick motta flera hot för, och nyligen pratade om i SVT:s Gomorron Sverige. Nu befaras han död. För en vecka sedan hittades en omkommen person i en brinnande bil söder om Ödeshög i Östergötland. Polisen bekräftar nu för Aftonbladet.se att man befarar att det är M-politikern som har dött.  

Den 22 mars medverkade Alexander Bengtsson i SVT:s morgonprogram och pratade om hur han hotats och hur han en natt attackerades i hemmet av en knivbeväpnad man. Han var väldigt engagerad i arbetet mot rasism och homofobi.

Sedan 2013 har politikern tvingats ta emot ett 50-tal hot berättade han i SVT. Men efter attacken den 9 mars blev det tyst honom – tills han satte sig i morgonsoffan och berättade om sina upplevelser.

Bara ett par dagar senare, den 24 mars, kom ett larm om en bilbrand söder om Ödeshög. När räddningstjänsten anlände hittade de en omkommen person, som polisen misstänker är Uppsalapolitikern.

– Vi befarar att det var Alexander Bengtsson som satt i bilen. Kroppen är inte identifierad men utredningen tyder på att det är han och det är det beskedet vi har lämnat till hans anhöriga, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i Östergötland, till Aftonbladet.

Nu inväntar polisen svar från en rättsmedicinsk obduktion. Antingen läggs ärendet ner som en olyckshändelse, eller så inleds en förundersökning om brott berättar Agnevik för Aftonbladet. SVT skriver att omständigheterna kring händelsen är oklara.

– Det finns ingenting som tyder på att brott är begånget. Helt säkra kan vi naturligtvis inte vara, men vi har fått information som gör att vi i nuläget inte misstänker något brott, säger Henrik Sundin, utredare vid polisen i region öst till SVT.

”Det är en mycket tragisk händelse och vi är naturligtvis chockade över det här beskedet. Vi minns Alexander som en lyssnande och resonerande person med hög integritet och stor värme. Vi beklagar det inträffade och våra tankar går till Alexanders familj och närstående”, skriver de moderata kommunalråden i Uppsala, Fredrik Ahlstedt och Therez Olsson, på Moderaternas hemsida.

Befarar att det var hans kropp som hittades i övertänd bil.

Posted by Aftonbladet on Thursday, March 31, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna