23-åringen fick nog. Nu hyllas hennes lysande text om bikinikroppen av tusentals.

I dagens samhälle är det dessvärre allt för vanligt med sjuka kroppsideal där i stort sett allt handlar om hur mycket du tränar och hur smal och slank du är. En som dock inte skriver under på detta är 23-åriga Frederikke Tea Ulff-Möller. Hon vill i stället uppmuntra tjejer att inte skämmas för sina kroppar eller för hur de ser ut. Hon skrev därför ett inlägg på Facebook som nu sprids i rasande fart och på bara några dagar gillats av över 60 000 personer och delats av nära 10 000. Läs hela hennes fantastiska text här under!

I förra veckan skrev vi om danskan Julie Ransby som blev hånad av några killar när hon låg och solade i sin bikini. En av killarna sa bland annat: ” Jag förstår inte hur man få för sig att ta på en bikini när man ser ut som henne”. Julie blev självklart mycket upprörd över detta och skrev ett lysande svar på Facebook som sedan delades vidare av tusentals på nätet.

En som också läste hennes inlägg var hennes landsman Frederikke Tea Ulff-Möller. Och när Frederikke läste Julies inlägg blev hon så upprörd att hon bestämde sig för att skriva ett eget inlägg på ämnet. Ett inlägg som nu sprids som en löpeld på nätet. Såhär skriver hon:

”Jag blev så provocerad när jag läste Julie Ransbys inlägg. Hon hade legat och solat och då hon inte hade en liten kropp blev hon hånad av ett par killar som inte tyckte att man kunde visa upp sin kropp i en bikini om man var så ”stor” som hon är.

Först blev jag rasande när jag läste inlägget. Sedan har jag funderat mycket på det i efterhand och jag är glad att jag läste hennes inlägg. För hon fick mig att öppna ögonen och se vad jag faktiskt kan göra, trots att jag inte är storlek small.

Tidigare har jag skippat att gå till stranden för att jag varit rädd för vad andra ska tycka och tänka om min kropp. Men nu ställer jag inte upp på det längre. Jag vägrar gömma mina armar, lår och mage när det är varmt ute. Jag är trött på att gömma mig av rädsla för vad andra ska tänka.

Som Julie skriver, en bikinikropp är en bikinikropp, oavsett storlek och fettprocent. Jag ser ut såhär och det är helt okej!

Jag vill så gärna hjälpa till så att vi alla får ett mer accepterande förhållande till varandras kroppar.

Jag delar min bikinibild och hoppas att den når ut träffar andra som förhoppningsvis kan ändra sin inställning till andra och inte minst till sig själva.

Du får mer än gärna dela det här och låta dig inspireras.”

Jag gör som Frederikke vill och DELAR vidare – du får mer än gärna göra detsamma om du håller med henne!