5-åringens bild sprids som en löpeld, titta närmare och du kommer förstå varför

5-åringens bild sprids som en löpeld, titta närmare och du kommer förstå varför

I barnens hjärta finns inga fördomar, något som tål att upprepas i en värd där många vuxna späder på hat och rasistiska nidbilder. 

Vuxna kanske tror att de alltid vet bäst, men denna historia visar att vi har rätt mycket att lära genom att titta på våra yngre medmänniskor. 

När Lydia Stith Rosebush publicerade den här fantastiska berättelsen på Facebook-sidan Love What Matters fick den genast stor genomslagskraft, och efter att ha läst historien förstår jag varför. 

Facebook / Love What Matters

Lydias femåriga son Jax är övertygad om en sak i livet – att han och bästa vännen Reddy ser ut som enäggstvillingar.

Det finns egentligen bara en sak som skiljer de båda bästiarna åt enligt Jax – hans hår står uppåt medan Reddy har snaggat hår.

Jax bestämde sig därför att klippa sig under helgen, för att spela sin klassföreståndare ett litet spratt.

För hur i hela friden skulle läraren kunna se skillnad på Jax och Reddy om de hade samma frisyr?

”Jax var så exalterad över att få gå till skolan på måndag med samma frisyr som Ruddy. Han tyckte det skulle bli så kul att förvirra sin lärare”, skriver mamma Lydia på Facebook.

Facebook / Love What Matters

”Om detta inte är ett bevis på att hat och fördomar är något som lärs ut, vet jag vet inte vad som är det”, berättar Lydia och fortsätter:

”Den enda skillnaden Jax ser i sin bästis är deras hår”. 

Inlägget fick fler än 36 000 gillamarkeringar och har delats över 20 000 gånger på sex dagar.

Många av inläggets läsare har också delats med sin av egna erfarenheter från barns sätt att se fördomslöst på verkligheten. 

En lärare på en skola i Tyskland berättade om hur hon hörde en konversation mellan en mamma och hennes son på skolan.

Mamman frågade hur många flyktingar som nu gick i sonens klass, varpå pojken bara hade svarat: ”Inga, mamma. De går bara barn i min klass.”

Visst har vi en del att lära från våra barn? 

Dela gärna vidare denna artikel för att sprida Jax och alla kloka barns tankar vidare, förhoppningsvis kan det få någon vuxen att sluta döma människor enbart på grund av utsidan och förutfattade meningar!