69-årige Sören är döende i cancer – nu skänker han sin drömgård till hemlösa

69-årige Sören har inte lång tid kvar på jorden. Kampen mot cancern är han på väg att förlora och Sören ligger sedan en tid tillbaka på ett hospice. Men Sören vill uppfylla en sista dröm innan han lämnar jordelivet: att skänka sin gård till hemlösa. Det berättar danska TV2.

– Det är så vackert på min tomt att man tror att det inte är på riktigt, säger han.

Sören Tannebek, 69, från norra Jylland i Danmark, är sedan en tid tillbaka inlagd på hospice. Kampen mot cancern är över. Han kommer inte att överleva den fruktansvärda sjukdomen. Men Sören vill göra det absolut bästa av sin sista tid på jorden, och har därför bestämt sig för att uppfylla sin dröm. Hans 5,5 hektar stora tomt har därför skänkts till Hus Forbi, en organisation för hemlösa. Det berättar danska TV2.

sokkens2
TV2

Sören har tagit hand om trädgården och tomten med stor omsorg genom åren, och menar själv att den är oöverträffat vacker. Han tror att den kan bli en oas för människor som har det tufft och behöver finna frid.

– Jag tycker att man ska bidra med det man kan. På det sättet kan vi få ett långt bättre samhälle, säger Sören.

Han är medveten om att han inte har lång tid kvar, men Sören hoppas att han hinner uppleva stunden när organisationen för hemlösa sätter igång med projektet på gården.

– Det hade varit skönt att få vara med om. Det vill jag väldigt gärna uppleva, säger Sören till TV2.

Det finns änglar, trots allt! Sören, du värmer våra hjärtan. Hoppas att du hinner se hur din dröm uppfylls. Nu ger vi Sören alla likes som vi kan hitta och sprider hans initiativ, så att fler får chansen att hylla en man med hjärtat på rätta stället.