7-årige pojken mobbades på skolan. Nu har Ulrics initiativ fått tusentals svenskar att stå upp mot mobbing.

I torsdags när 7-årige Gustav kom hem från skolan var han ledsen. Hans mamma Ulrika frågade hur det var med honom – och fick veta att tre äldre killar mobbat honom på skolan. De hade knuffat ner honom och sagt ”jävla bögjävel” och ”cp-unge”. Det berättar Gustavs mamma Ulrika för Aftonbladet. Hon skrev om den hjärtskärande händelsen på Facebook och fick snabbt svar från vännen Ulric som hade en idé. Den idén har nu fått tusentals svenskar att stå upp mot mobbing och överösa 7-årige Gustav med kärlek.

Ulrics idé var enkel, men visade sig vara briljant. Han skapade en grupp på Facebook och döpte den till ”Vi älskar Gustav”.

Gruppen fick snabbt tusentals medlemmar – som skickade stärkande ord och hälsningar till pojken. Och det är allt ifrån privatpersoner, kändisar som Jonas Gardell och idrottslag som har peppat 7-årige Gustav.
– Hela helgen har jag suttit och läst folks hälsningar med tårar ögonen. Det har varit ett fantastiskt stöd, vi är otroligt glada, säger Gustavs mamma Ulrika till Aftonbladet.

Initiativtagaren Ulric trodde knappast att Facebookgruppen skulle skapa ett sådant genomslag. Och blev väldigt glad när tusentals svenskar valde att engagera sig.
– Det är det som jag tycker är så magiskt med det här, folk har fyllt sidan med så mycket kärlek, säger han.

Aftonbladet skriver att familjen varit i kontakt med skolans rektor och pedagog efter händelsen och att de hanterar det på bästa tänkbara sätt. De vet också att Gustav inte är den ensam om att ha drabbats av killgängets mobbing.

Nu har Gustav fått ett överväldigande stöd från både Facebookgruppen och skolan. Om något ett tecken på att kärleken alltid kommer att segra.

Snälla Facebookvänner!
Just nu sitter en tapper liten sjuåring i sin skola trots att han är mobbad. En liten grupp…

Publicerat av Ulric Jansson den 22 april 2016

Dela gärna om du också vill visa att mobbing ALDRIG är okej!