86-åriga eremiten ärvde 5,5 miljoner. Det hon nu gör för pengarna? Underbart.

86-åriga Marija Zlatic flyttade tillsammans med sin make Momcilo till Guildford i västra Australien 1956. Men efter bara 18 månader i landet nåddes Marija av nyheten att hennes mor i hemlandet Serbien, dåvarande Jugoslavien, hade blivit svårt sjuk. Därför tog hon snabbt beslutet att återvända hem för att vårda sin sjuka mor.

Efter moderns död blev Marija sedan kvar i Serbien medan maken fortsatte att arbeta i Australien med målet att återvända till Europa lagom till pensionen. Så blev det dock aldrig. Paret skulle komma att spendera sina liv hundratals mil från varandra på olika kontinenter.

2011 nåddes så Marija av nyheten att hennes make borta i Australien hade gått bort. Hon bad därför en av sina grannar att närmare undersöka vad som hade hänt. Och ifjol, fyra år efter makens död, fick Marija veta att hennes döde man hade lämnat hela 5,5 miljoner kronor efter sig, något hon nu skulle få ärva.

Men Marija, som lever ett eremitliv i en liten by i östra Serbien ansåg sig inte ha någon nytta av sin nya rikedom.

– Jag behöver inte mina pengar. Det räcker för mig att ha bröd, vatten och ved så att jag kan hålla värmen under vintern, säger Marija enligt BBC.

I stället anser hon att det finns många som är i mycket större behov av de nya miljonerna. Därför har hon skänkt alla pengar till de grannar i byn som hjälpt henne under hela hennes liv.

– Dit jag snart ska behöver jag inga pengar, så jag gav bort dem. De behöver pengarna mer.

Och grannarna, de fortsätter att komma till hennes hus för att hugga hennes ved och hålla henne sällskap. Precis som de gjort i alla tider.

This lady lives in a mud hut. She inherited £490,000 and gave it all away.

Publicerat av BBC News den 22 januari 2016

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: