9-åriga flickan möter en hemlös man på gatan. Då får hon en genial idé som vi aldrig kan sluta hylla.

Hailey Fort är 9 år gammal, men hon är definitivt ingen vanlig 9-åring. När hon för ett par år sedan var ute och gick med hennes mamma stötte de på en hemlös man. Mötet förändrade hennes liv för alltid. Hon följde sin magkänsla, hyllas nu av tiotusentals människor – och har framför allt hjälpt massor av hemlösa människor.

”Jag tycker inte att det ska finnas hemlösa människor. Alla borde ha någonstans att sova”, säger Hailey Fort till King 5 News.

Det var den enkla utgångspunkten för den här 9-åriga flickan. Så hon började att bygga tillsammans med sina föräldrar.

Bildkälla

flick1

Idén var att bygga mobila hus åt hemlösa och sedan den dagen har hon och hennes mamma fortsatt att hjälpa utsatta människor. Idén med de mobila husen var Haileys och hon jobbar för fullt för att kunna hjälpa så många som möjligt.

Bildkälla

flick2

”Om det inte är isolerat så fryser man. Och om det inte tätas så kommer det att bli dragigt”, säger Hailey som tack vare familj och vänner fått hjälp att lära sig det grundläggande jobbet i bygget av de mobila husen.

Bildkälla

flick3

Varje hus kostar ungefär 2500 kronor att bygga. Tack vare rabatter från olika företag som vill bidra till det hjärtevärmande initiativet.

Bildkälla

flick4

Men, tro det eller ej, så bygger Hailey inte bara hus. Hon planterar även frukt och grönsaker i trädgården som hon ger till hemlösa. Henens mål i år är att bygga 12 mobila hus och plantera 113 kilo mat.

Bildkälla

flick5

Hailey är verkligen en förebild för oss alla! Vilken fantastisk medmänsklighet och drivkraft hon visar upp som vi alla kan inspireras av.

Bildkälla

flick6

Dela gärna så att fler kan inspireras av denna fantastiska 9-årings drivkraft för att hjälpa andra.