Äldre damen hade inte råd att betala sina varor – kassörskans reaktion sprider sig som en löpeld över nätet

Vi lever i en tid då många ungdomar anklagas för att vara egoistiska och osympatiska, kanske är det därför som denna berättelse blivit viral och fått stora reaktioner på nätet.

En äldre kvinna hade inte råd att betala alla sina matvaror i affären, och började skamset gå därifrån, då gör kassörskan något fantastiskt.

En ung kassörska vid namn Janell, var i full färd med att slå in varor åt en äldre kvinna som handlade på Marsh Supermarket, där Janell jobbar. När det var dags att betala visade det sig att den äldre damen inte hade råd att betala för alla sina varor, vilket gjorde hennes skamsen och beredd att gå därifrån. 

Janell kunde ha tagit tillbaka varorna och låtit kvinnan gå utan den mat hon behövde, men istället gjorde hon något oväntat. Unga Janell plockade upp det saknade beloppet ur sin egen ficka, och betalade för den äldre damens varor. 

En man i samma kö – Gary, såg händelsen och var snabb med att ta en bild för att kunna hylla den unga kassörskan. 

Facebook / Gary Clark

Mannen gick sedan hem och delade berättelsen på Facebook, där den fick snabb spridning. 

Janell betalade den för henne okände damens varor trots att hon själv har låg lön. Berättelsen motbevisar fördomar om att dagens unga är själviska. 
Dela om du tycker att världen behöver fler som Janell. 

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna