Äldre herre gör i byxan på mataffären – kvinnans reaktion är den bästa

Det var i början av augusti som Lisa Lemming Jackson var och handlade på sin lokala mataffär i Georgia, USA.

Det var i början av augusti som Lisa Lemming Jackson var och handlade på sin lokala mataffär i Georgia, USA.

När hon vandrade mellan varuhyllorna fick hon plötsligt ögonkontakt med en äldre herre i slitna kläder. Han såg verkligen ut att behöva hjälp. 

Lisa Lemming Jackson/Facebook

Och hennes magkänsla hade helt rätt – läs Lisas egna ord om händelsen nedan: 

”Har precis tillbringat runt 2 timmar med en äldre herre på snabbköpet. Det började bara med att jag log mot honom, vi fick ögonkontakt…

När jag gick förbi honom såg det ut som att han behövde något. Jag gick tillbaka och frågade om jag kunde hjälpa honom. Hans ögon fylldes med tårar och han sa:

’Jag har koloncancer (tjock- och ändtarmscancer) och det har skett en riktigt hemsk olycka.. Om jag ställer mig upp från vagnen kommer alla få veta… Vad ska jag göra?’

Synen av hans förlorade värdighet lämnade mig med en klump i halsen.

Jag såg till att personalen snabbt hämtade papper och kalsonger. De tog diskret med honom till personaltoaletten där han fick nya kläder.”

Lisa Lemming Jackson/Facebook

”Han grät och bad om ursäkt.

Han sa att han var tvungen att skynda sig eftersom hans fru var ensam. När vi gick till kassan upptäckte vi att alla hans varor var packade och på något sätt betalade.

Han grät ännu mer.”

Lisa Lemming Jackson/Facebook

”Han berättade att han varit med i både Vietnam- och Koreakriget och att han älskade sitt land, men fram till idag trodde han att hans land glömt bort honom.

Vi grät och jag delade mina egna bekymmer och rädslor med honom… Han gav mig några goda råd och uppmuntrade mig att tro att mänskligheten kanske trots allt fortfarande bryr sig om varandra.

Idag fick jag ett bevis på det. 

Lisa Lemming Jackson/Facebook

Visst är denna kvinna ett väldigt bra exempel på att små gärningar kan betyda så mycket?

Dela gärna historia vidare om du håller med!