Äldreboendets skördefest förstörd – efter stöld: ”Det gör ont i hjärtat att se”

I flera veckor har de äldre på omsorgsboendet Skoga i Huvudsta sett fram emot en skördefest då de äntligen ska få njuta av gårdens plommon bland annat.

Men den sedan länge planerade festen blir inte som de tänkt, då någon länsat trädgården.

– Jag blev riktigt förbannad. Förra året var det äpplen som stals. Det gör ont i hjärtat att se alla förväntansfulla pensionärer som sett fram mot att få plocka frukt på träden, njuta av en hemmagjord plommonpaj eller marmelad på frukostsmörgåsen, säger Ulla Friberg, boendets trädgårdsmästare och den som har byggt upp trädgården till tidningen Mitt i.

Foto: Dan Hansson/TT

Personal såg hur flera personer snabbade sig för att länsa trädgården på plommon. Frukt som skulle spela en stor roll i boendets kommande skördefest.

”Blev riktigt förbannad”

När boendets trädgårdsmästare Ulla Friberg fick höra om det blev hon förbannad. Hon menar att trädgården, som hon byggt upp, är en oas för de äldre, och att stölden handlar om mer än bara förlorad frukt.

– Jag blev riktigt förbannad. Förra året var det äpplen som stals. Det gör ont i hjärtat att se alla förväntansfulla pensionärer som sett fram mot att få plocka frukt på träden, njuta av en hemmagjord plommonpaj eller marmelad på frukostsmörgåsen, säger hon till Mitt i.

Foto: Shutterstock

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.